Warmtepomp Reusel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Reusel? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €315,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan diverse aspecten. Als je iets verders scrollt bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Reusel.
warmtepomp-installateur-5541

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Constante temperatuur
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5541
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31660 M3
Stroom-verbruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Reusel

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat velerlei toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Reusel kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter bekijkt het verblijf en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Reusel? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Geholpen door onze tool bekijk je zonder problemen leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5541).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Onderstaand ontdek je toepasbare aanbevelingen met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Reusel kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €340,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.200 en €23.700. Er bestaan in Nederland vier verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder heeft weer individuele voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel. Een goede manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.225 en €4.875 bij een verwarmingsmonteur uit Reusel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-reusel

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op veel minder stookkosten. Dankzij een zeer aantrekkelijke subsidie krijg je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €7600. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door meerdere zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €25900Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€13900 – €23000Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4850 – €7375Relatief lage investering
Lucht-water€4750 – €6575Lage installatiekosten, geleverd met buitenunit
Hybride€2700 – €5500Gemakkelijk te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Reusel consumeert ongeveer 1660 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing schommelt tussen €240 tot €320. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €170 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€741
Buitenlucht2375kWh€482€259
Bodemwarmte1975kWh€333€408
Hybride1475 kWh + 500 M3€519€222

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Reusel?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen enkele van deze voorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie werkt slim samen met jouw moderne gasketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Reusel-De Mierden?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je profiteren van de duurzame groene lening bij gemeente Reusel-De Mierden. Het betreft een interessante lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.reuseldemierden.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, meestal is er de ISDE-subsidie Reusel. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €650 en kunnen oplopen tot €1850. Interesse naar de september 2023 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Reusel (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je plusminus €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op circa €1950.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf plusminus €2150.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimavenetaBWR 0011MS DHW25 KW€2500,-
OilonJunior GT 1210 KW€2800,-
ClimavenetaNX-N /LN-K 0202P37 KW€4850,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Reusel aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is het fundament van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Reusel, Hooge Mierde, Lage Mierde, Hulsel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!