Warmtepomp Doorwerth

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Doorwerth? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een zuinige en ecologische wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart al snel €310,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door verschillende elementen. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Doorwerth.
warmtepomp-installateur-6865

 • Een verantwoorde warme woning
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Lange levensduur

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6865
Netnummer026 (+3126)
Gas-verbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Doorwerth

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. We hebben te maken met meerdere oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Doorwerth heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt het verblijf en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Doorwerth? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door onze vergelijker bekijk je zonder moeite (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6865).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl check jij actuele adviezen over alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Doorwerth kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en de potentiële besparing ligt op €210,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €7.000 en €11.800. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw huidige gasketel. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld gaat dit vaak over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.050 en €7.275 bij een verwarmingsmonteur uit Doorwerth (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-doorwerth

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar het mooie is, het draait uit op veel minder stookkosten. Door middel van een hoge subsidie geniet jij van een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €6200. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €1900. De eindfactuur wordt mede bepaald door specifieke zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €27400Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€14900 – €20700Ook koelende functie
Lucht-lucht€4200 – €6175Zeer betaalbaar
Lucht-water€5300 – €6950Hoge subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2175 – €6700Combinatiesysteem

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Doorwerth consumeert ongeveer 1690 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Budget Energie of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing schommelt tussen €280 tot €315. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €160 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€712
Buitenlucht2550kWh€491€221
Bodemwarmte2000kWh€349€363
Hybride1525 kWh + 575 M3€527€185

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Doorwerth?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn enkele vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Renkum?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening bij gemeente Renkum. Dit is een speciale lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.renkum.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Doorwerth. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €675 tot gemiddeld €1950. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Doorwerth (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je om en nabij €1925.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal pakweg €2100.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€175, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
DaikinEVLQ05(**)V3 + EHYHBH05(**)V3 +NHYKOMB33(**)4 KW€1700,-
RemkoWKF 120 Düsseldorf9 KW€2050,-
ClivetWSHN-EE 10147 KW€6500,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een comfortabele leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Doorwerth aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan vermijd je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de isolatie gedaan is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren is belangrijk voor een optimaal leefklimaat zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Renkum, Oosterbeek, Doorwerth.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!