Warmtepomp Wolfheze

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Wolfheze? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de besparing loopt op tot €220,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door meerdere aspecten. In het volgende kopje lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Wolfheze.
warmtepomp-installateur-6874

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6874
Netnummer026 (+3126)
Gas-gebruik M31690 M3
Stroom-gebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Wolfheze

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wolfheze kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter checkt grondig het huis en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Wolfheze? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van onze website doorzoek jij zonder moeite leveranciers en installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6874).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals soort huis, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat gebruikt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna ontdek je omvangrijke raadgeving over de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Wolfheze kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €270,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.300 en €15.400. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elk systeem heeft zijn eigen kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.350 en €5.350 bij een verwarmingsmonteur uit Wolfheze (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wolfheze

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Geholpen door een subsidie oplopend tot €2.100 behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €7900. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2900. De eindfactuur wordt bepaald door meerdere onderwerpen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €24300Hoog rendement, relatief duur
Water-water€17300 – €21900Ook koelende functie
Lucht-lucht€5200 – €7275CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4600 – €6600Ruimte subsidie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2750 – €5300Voor veel woningen interessant

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Wolfheze verbruikt ongeveer 1690 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing schommelt tussen €265 tot €350. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €125 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1200m3€715
Buitenlucht2600kWh€472€243
Bodemwarmte1850kWh€329€386
Hybride1325 kWh + 500 M3€508€207

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. lucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Wolfheze?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden meerdere vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Renkum?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een optie voor de interessante groene lening bij gemeente Renkum. Kort gezegd een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.renkum.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Wolfheze. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €875 en kunnen oplopen tot €2500. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Wolfheze (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) verstrekken ze plusminus €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze pakweg €1600.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal ong. €2100.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
DaikinERLQ004(**)3 + EHBH04(**)3V4 KW€1700,-
RemkoWKF 120 Frankfurt Solar9 KW€2050,-
ClivetWSHN-XEE2 12.242 KW€6000,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een optimale leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Wolfheze aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende zorg je dat de warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren mondt uit in een comfortabel wooncomfort zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Renkum, Oosterbeek, Doorwerth.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!