Warmtepomp Heveadorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Heveadorp? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een economische en duurzame wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en de besparing loopt op tot €335,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van verscheidene factoren. Op onze website vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Heveadorp.
warmtepomp-installateur-6869

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Hoge subsidie

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcodegebied6869
Netnummer026 (+3126)
Gasgebruik M31690 M3
Stroomgebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Heveadorp

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er bestaan tal van oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heveadorp kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Heveadorp? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via onze vergelijker check jij zonder problemen installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6869).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere categorie woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de volgende paragraaf doorzoek jij waardevolle informatie omtrent populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Heveadorp heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €170,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €4.300 en €16.000. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft weer individuele plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.225 en €6.350 bij een verwarmingsmonteur uit Heveadorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heveadorp

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Echter, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Dankzij de huidige subsidies krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €6800. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3400. De uiteindelijke rekening wordt gebudgetteerd middels allerlei factoren als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €24000Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€15400 – €21200Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3850 – €6500Relatief lage investering
Lucht-water€4100 – €6000Kan ook koelen, veel stroomverbruik
Hybride€2300 – €5100Iedereen kan hier van profiteren

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Heveadorp gebruikt plusminus 1690 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Budget Energie of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing vinden we terug tussen de €235 tot €380. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €145 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€714
Buitenlucht2775kWh€464€250
Bodemwarmte1925kWh€321€393
Hybride1400 kWh + 525 M3€500€214

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Heveadorp?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat sluit je aan op jouw moderne CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Renkum?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Renkum. We hebben het over een een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.renkum.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Heveadorp. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het type en het vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €600 tot gemiddeld €1950. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Heveadorp (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) verstrekken ze zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze circa €1950.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2375.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€150, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
DaikinEVLQ08(**)V3 + EHYHBX08(**)V3 +NHYKOMB33(**)6 KW€1900,-
RemkoWKF 120 Frankfurt9 KW€2050,-
ClivetWSHN-XEE2 10.236 KW€5400,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een optimaal wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Heveadorp aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hierdoor weet je zeker dat de warmte in huis verloren gaat. Degelijke isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren draait uit op een aangenaam leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening kunnen we herleiden tot verwarmen en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Renkum, Oosterbeek, Doorwerth.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!