Warmtepomp Oosterbeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Oosterbeek? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een voordelige en verantwoorde aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €310,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van een aantal zaken. Hierna vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Oosterbeek.
warmtepomp-installateur-6861

 • Een verantwoorde keuze
 • Meer leefcomfort
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Snel terugverdiend

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode-regio6861
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomgebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oosterbeek

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit tal van versies. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oosterbeek biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt het verblijf en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Oosterbeek? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Geholpen door deze pagina check jij eenvoudig (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6861).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan soort huis, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat haalt energie uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Hieronder check jij praktische raadgeving ten aanzien van actuele warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Oosterbeek heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart al snel €325,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.100 en €13.200. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elke installatie wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.225 en €5.475 bij een verwarmingsmonteur uit Oosterbeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oosterbeek

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van de huidige subsidies haal je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €7700. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2500. De totaalprijs wordt gecalculeerd door diverse onderdelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €26800Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€17000 – €24600Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4300 – €6625CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4400 – €7500Laagdrempelig, neemt ruimte buiten in
Hybride€2150 – €6800Gemakkelijk te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Oosterbeek gebruikt grofweg 1690 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een energieleverancier als Engie of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing vinden we terug tussen de €255 tot €360. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €125 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1225m3€711
Buitenlucht2625kWh€483€228
Bodemwarmte1825kWh€341€370
Hybride1600 kWh + 500 M3€519€192

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Oosterbeek?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met een stuk of wat vereisten: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Renkum?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval kan je profiteren van de erkende groene lening via de gemeente Renkum. We hebben het over een een speciale lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.renkum.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Oosterbeek. Hoeveel je krijgt heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €825 tot maar liefst €2400. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Oosterbeek (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze ong. €1975.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf plusminus €2500.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
CTCGSi 1616 KW€3400,-
RemkoWKF 70 Compact Stuttgart Solar5 KW€1800,-
ClivetWSHN-EE 9136 KW€5400,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een aangenaam wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Oosterbeek aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier weet je zeker dat gewonnen warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren zorgt voor een prettig binnenklimaat zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van ons energieverbruik komt voort uit onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. De gevraagde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Renkum, Oosterbeek, Doorwerth.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!