Warmtepomp Heelsum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Heelsum? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een economische en ecologische manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €270,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende variabelen. In het volgende kopje check jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Heelsum.
warmtepomp-installateur-6866

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode-regio6866
Netnummer0317 (+31317)
Gas-gebruik M31690 M3
Stroom-gebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Heelsum

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je vindt diverse installaties. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heelsum kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Heelsum? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Via deze website doorzoek je in een zeer korte periode verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6866).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals soort woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Binnen 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de manier van isoleren. Onderstaand tref jij veelzijdige details omtrent de type warmtepompenen wat schikt naar jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Heelsum kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €275,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €4.100 en €11.400. We spreken over 4 verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elke merk heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.225 en €5.050 bij een verwarmingsmonteur uit Heelsum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heelsum

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is primair een forse investering. Maar, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels ISDE subsidie heb jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €6600. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €1900. Het prijskaartje is gebaseerd op velerlei factoren zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €24600Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€15500 – €24000Koelende functie
Lucht-lucht€4650 – €6475Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3500 – €6375Goedkoop, vraagt veel stroom
Hybride€2575 – €6050Combinatiesysteem

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Heelsum verbruikt circa 1690 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier als Budget Energie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing vinden we terug tussen de €225 tot €330. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €160 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€713
Buitenlucht2650kWh€499€214
Bodemwarmte1850kWh€357€357
Hybride1475 kWh + 475 M3€535€178

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Heelsum?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Renkum?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Renkum. Dit is een speciale lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.renkum.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Heelsum. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €875 tot plusminus €2900. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Heelsum (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op ong. €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op circa €1900.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2300.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€125, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinEVLQ08(**)V3 + EHYHBH08(**)V3 +NHYKOMB33(**)6 KW€1900,-
RemkoWKF 120 Köln9 KW€2050,-
ClivetWSHN-EE 12148 KW€6600,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een comfortabel klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een handig stappenplan van de warmteservice Heelsum aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie mondt uit in een gezond binnenklimaat zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van de totale energierekening komt voort uit verwarmen en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel stroom nodig. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Renkum, Oosterbeek, Doorwerth.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!