Warmtepomp Aartswoud

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Aartswoud? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €195,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van diverse elementen. Op onze website check jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Aartswoud.
warmtepomp-installateur-1719

 • Duurzame warmte
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Hogere woningwaarde
 • Veel geld besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1719
Netnummer0229 (+31229)
Gas-gebruik M31460 M3
Stroom-verbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Aartswoud

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit honderden installaties. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Aartswoud kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter onderzoekt de woning en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Aartswoud? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van deze pagina bekijk je direct warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1719).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp neemt warmte uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop bekijk jij toepasbare gegevens omtrent de type warmtepompenen wat aansluit op jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Aartswoud kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.800 en €21.600. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elk apparaat heeft weer individuele pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.325 en €5.025 bij een verwarmingsmonteur uit Aartswoud (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-aartswoud

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Gelukkig, het draait uit op een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van actuele subsidies haal je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €6300. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2700. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door specifieke aspecten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €27400Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€18000 – €22200Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3900 – €6050Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4850 – €7075Totaaloplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2325 – €5150Simpele oplossing voor thuis

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Aartswoud verbruikt circa 1460 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energiemaatschappij als Budget Energie of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing fluctueert tussen de €255 tot €355. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €135 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1250m3€666
Buitenlucht2425kWh€453€213
Bodemwarmte2075kWh€320€346
Hybride1350 kWh + 500 M3€486€180

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Aartswoud?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. We noemen een paar zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Opmeer?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario is er een optie voor de duurzame groene lening bij gemeente Opmeer. Kort gezegd een unieke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.opmeer.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Aartswoud. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €1000 tot doorgaans €3100. Benieuwd naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Aartswoud (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze ong. €1550.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf plusminus €2350.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Alpha InnotecLWC 605 KW€1800,-
InterClima-MTAOCT 0228 KW€2650,-
AerforTHRON 14 AGR211 KW€2400,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hieronder is er een actueel stappenplan van de warmteservice Aartswoud aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Dan vermijd je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren zorgt voor een optimaal klimaat in huis zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van het energiegebruik kunnen we herleiden tot verwarmen en warm water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel stroom. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!