Warmtepomp Spanbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Spanbroek? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een relatief goedkope en verantwoorde manier om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €260,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van een aantal verschillende factoren. Als je iets verders scrollt bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Spanbroek.
warmtepomp-installateur-1715

 • Zet het milieu op 1
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcodegebied1715
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomgebruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Spanbroek

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. We hebben te maken met velerlei toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Spanbroek kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Spanbroek? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met deze pagina tref jij eenvoudig de beste installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1715).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn type woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. In circa 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Bijgaand doorzoek jij samengestelde toelichtingen ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Spanbroek heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je bespaart al snel €300,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €3.800 en €10.800. We werken op dit moment met 4 verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft weer individuele pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw normale CV-ketel. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.575 en €4.075 bij een verwarmingsmonteur uit Spanbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-spanbroek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar het mooie is, het draait uit op veel lagere gaskosten. Aan de hand van een flinke subsidie profiteer je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €5700. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2400. De totaalprijs hangt af van verschillende randvoorwaarden als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €24200Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€16600 – €22600Kan ook koelen
Lucht-lucht€3800 – €6575Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4100 – €7175Goedkoop, verbruikt veel stroom
Hybride€2500 – €5000Goede tussenoplossing

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Spanbroek gebruikt ongeveer 1460 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een energiemaatschappij als Budget Energie of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing varieert van €230 tot €395. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €180 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1200m3€664
Buitenlucht2600kWh€438€226
Bodemwarmte2075kWh€305€359
Hybride1575 kWh + 600 M3€471€193

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Spanbroek?

Niet alle huizen zijn even interessant. Er zijn een stuk of wat randvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De installatie werkt samen met jouw “ouderwetse” gasketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Opmeer?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening via de gemeente Opmeer. Dit is een aantrekkelijke lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.opmeer.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Spanbroek. De omvang van de subsidie heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €700 en kunnen oplopen tot €1900. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Spanbroek (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je ong. €1700.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal pakweg €2150.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AirwellPAC-BT-UI-10-16KW-H11+PAC-BT-UE-14KW-H1111 KW€2400,-
InterClima-MTAHTAT 030 SHE45 KW€6150,-
AerforTHRON 10 AGR27 KW€2000,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een optimaal klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Spanbroek aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier voorkom je dat de warmte binnenshuis blijft. Degelijke isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren mondt uit in een aangenaam leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota komt voort uit de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!