Warmtepomp De Weere

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in De Weere? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem profiteert van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een voordelige en ecologische aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en de besparing loopt op tot €225,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van een aantal variabelen. Op deze pagina check je praktische info over een warmtepomp kopen in De Weere.
warmtepomp-installateur-1662

 • Groene investering
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Weinig storingen
 • Hoog rendement

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcodegebied1662
Netnummer0229 (+31229)
Gasgebruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in De Weere

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit verschillende onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Weere biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in De Weere? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van onze tool lees je in een zeer korte periode de beste installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1662).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. In circa 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp benut de energie uit uit de lucht of het water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Hierna check jij bruikbare info over de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in De Weere kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en water water leveren met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €190,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.300 en €21.400. We noemen hieronder vier verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elk systeem wordt gekenmerkt door voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt warmte uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.500 en €4.700 bij een verwarmingsmonteur uit De Weere (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-weere

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Gelukkig, het resulteert in een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van aantrekkelijk subsidies heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €6200. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2300. De eindfactuur kan men berekenen met velerlei aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €26300Hoog rendement, hoge investering
Water-water€16400 – €20900Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4450 – €6125Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3700 – €7050Koelende functie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2025 – €5250Hoge subsidie

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in De Weere verbruikt ongeveer 1460 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier als Greenchoice of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €250 tot €305. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €185 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1025m3€748
Buitenlucht2475kWh€501€247
Bodemwarmte1900kWh€352€396
Hybride1425 kWh + 575 M3€539€209

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in De Weere?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Opmeer?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening bij gemeente Opmeer. We hebben het over een een speciaal soort lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.opmeer.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie De Weere. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door het type en het vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €550 en lopen op tot wel €1650. Interesse naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming De Weere (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je om en nabij €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je ongeveer €1725.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij ong. €2375.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
AirwellAWHW-PAC-BT-MB-14KW-H1312 KW€2500,-
InterClima-MTAHCY 17133 KW€4450,-
YorkYMWA-HP 003037 KW€5500,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hierna kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice De Weere aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Een solide isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren leidt tot een optimale leefomgeving zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van elektriciteit. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!