Warmtepomp Hoogwoud

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Hoogwoud? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een voordelige en ecologische oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en de potentiële besparing ligt op €250,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door een aantal variabelen. Als je iets verders scrollt ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hoogwoud.
warmtepomp-installateur-1718

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Een zeer hoog rendement
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcodegebied1718
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31460 M3
Stroom-verbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hoogwoud

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden diverse versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoogwoud kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter bestudeert het verblijf en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Hoogwoud? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door middel van onze vergelijker lees jij waardevolle erkende installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1718).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn soort huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Binnen 7 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Bijgaand tref jij toepasbare gegevens aangaande alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Hoogwoud kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.100 en €17.600. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een goede manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.625 en €6.100 bij een verwarmingsmonteur uit Hoogwoud (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoogwoud

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Aan de hand van lucratieve subsidies krijg jij een snelle terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6600. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2500. Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels diverse randvoorwaarden als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €26900Veel besparen, dure installatie
Water-water€16600 – €23800Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3950 – €6875Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5100 – €6175Aansluitbaar op CV, buitenunit maakt geluid
Hybride€2950 – €5950Zeer betaalbaar

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Hoogwoud verbruikt plusminus 1460 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een energiemaatschappij als Engie of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing komt uit tussen de €230 tot €365. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €170 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1000m3€665
Buitenlucht2425kWh€446€219
Bodemwarmte1700kWh€313€352
Hybride1600 kWh + 600 M3€479€186

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals omgevingslucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hoogwoud?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een paar eisen: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij werkt samen met jouw bestaande HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Opmeer?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je profiteren van de unieke groene lening bij de gemeenten Opmeer. Het is een kortlopende lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.opmeer.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, veelal is er de ISDE-subsidie Hoogwoud. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €500 tot ongeveer €2150. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hoogwoud (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze zo’n €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze om en nabij €1625.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal ong. €2275.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€200, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
AirwellPAC-BT-UI-10-16KW-H11+PAC-BT-UE-16KW-H1112 KW€2500,-
InterClima-MTAOCT 0186 KW€2650,-
AerforTHRON 12 AGR28 KW€2100,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Hoogwoud aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Daarmee vermijd je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Goede isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie mondt uit in een aangenaam klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van ons energieverbruik vloeit voort uit de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!