Warmtepomp Nuth

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Nuth? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een voordelige en ecologische benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en de besparing loopt op tot €220,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met verscheidene factoren. Hierna vind jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Nuth.
warmtepomp-installateur-6361

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieLimburg
GemeenteNuth
Postcode-regio6361
Netnummer045 (+3145)
Gas-verbruik M31710 M3
Stroom-gebruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nuth

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Er is keuze uit verschillende systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nuth heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt jouw woning en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Nuth? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels onze vergelijker vergelijk je moeiteloos verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6361).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat neemt energie uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de staat van isolatie. In de volgende paragraaf doorzoek je samengestelde toelichtingen omtrent actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Nuth heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €345,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.200 en €19.900. We noemen hieronder vier verschillende type producten. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt warmte uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.100 en €6.625 bij een verwarmingsmonteur uit Nuth (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nuth

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Echter, het leidt tot veel lagere gaskosten. Door middel van actuele subsidies haal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €7700. Een hybride opstelling koop je al vanaf €3100. De eindfactuur wordt vastgesteld door specifieke onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €25100Hoge subsidie, erg duur
Water-water€13700 – €24600Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4700 – €7375Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€3800 – €6650Gemakkelijk plaatsen, veel stroom benodigd
Hybride€3000 – €5200Gemakkelijk te plaatsen

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Nuth verbruikt circa 1710 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €230 tot €385. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €150 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1100m3€680
Buitenlucht2700kWh€476€204
Bodemwarmte2075kWh€340€340
Hybride1500 kWh + 500 M3€510€170

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Nuth?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een paar vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel op gas, en vervangt de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Nuth?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario is er een speciale groene lening via jouw gemeente Nuth. Dit is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.nuth.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Nuth. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €700 tot wel €3500. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nuth (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: de installatie is nieuw, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) krijg je zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op ongeveer €1750.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal pakweg €2025.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€250, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
IBK / CLINTCWW/K/WP 8128 KW€4600,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW112 YHA + EHST20C-VM2C12 KW€2500,-
VaillantflexoTHERM VWF 157/4 + 2x VWL 11/4 SA (0010016680)12 KW€2500,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een gezond klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Nuth aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee voorkom je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren mondt uit in een comfortabel binnenklimaat zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm water. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Nuth, Wijnandsrade, Hulsberg, Schimmert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente