Warmtepomp Schimmert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Schimmert? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke manier om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €270,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van verschillende facetten. Als je iets verders scrollt lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Schimmert.
warmtepomp-installateur-6333

 • CO2 uitstoot beperken
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Weinig storingen
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieLimburg
GemeenteNuth
Postcode6333
Netnummer045 (+3145)
Gas-verbruik M31710 M3
Stroomgebruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Schimmert

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Je vindt tientallen oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schimmert kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Schimmert? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van onze website doorzoek je zonder moeite erkende installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6333).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals soort huis, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In het volgende stukje check je bruikbare toelichtingen omtrent de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Schimmert kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €180,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.900 en €18.800. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk type wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.300 en €5.025 bij een verwarmingsmonteur uit Schimmert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schimmert

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een significant lagere energierekening. Met behulp van lucratieve subsidies krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7900. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €2300. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door specifieke variabelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €25300Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€14500 – €24000Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4150 – €6675Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5150 – €6700Goedkope installatie, geleverd met buitenunit
Hybride€2975 – €5450Ook voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Schimmert gebruikt ong. 1710 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing schatten we op €250 tot €400. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €165 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€726
Buitenlucht2400kWh€479€247
Bodemwarmte2050kWh€334€392
Hybride1475 kWh + 450 M3€515€211

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Schimmert?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. We onderscheiden enkele van deze vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Nuth?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de unieke groene lening via jouw gemeente Nuth. Het is een aantrekkelijke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.nuth.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Schimmert. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €550 tot plusminus €3350. Interesse naar de actuele subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Schimmert (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) krijg je ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op circa €1975.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij plusminus €2350.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€125, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Cordivari srlBollyterm® HP 2000 KW€1250,-
RemehaMercuria H 4,5 kW Monofase4 KW€1700,-
ClivetWSAN-XIN 171 exc31 KW€4250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een prettig leefklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Schimmert aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren is belangrijk voor een optimaal wooncomfort zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota komt voort uit de verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Nuth, Wijnandsrade, Hulsberg, Schimmert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!