Warmtepomp Wijnandsrade

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Wijnandsrade? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een economische en ecologische wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je bespaart al snel €205,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van allerlei variabelen. Op ons warmtepomp-portaal vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Wijnandsrade.
warmtepomp-installateur-6363

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Je woning van het gas af
 • Onderhoudsarme investering
 • Flinke besparing

ProvincieLimburg
GemeenteNuth
Postcode6363
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31710 M3
Stroom-verbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Wijnandsrade

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Je vindt tal van systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wijnandsrade biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Wijnandsrade? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl vergelijk je bruikbare erkende installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6363).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn categorie woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Onderstaand doorzoek jij waardevolle info aangaande de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Wijnandsrade kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €4.000 en €22.900. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten systemen. Het onderscheid is de input van energie. Elk type heeft weer individuele pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een prima oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.000 en €6.200 bij een verwarmingsmonteur uit Wijnandsrade (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wijnandsrade

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een forse investering. Maar, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via de huidige subsidies profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp koop je al vanaf €7500. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2100. Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels allerlei variabelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €25000Hoge subsidie, prijzig
Water-water€15800 – €22500Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4150 – €6150Verwarmen en koelen
Lucht-water€4350 – €7025Totaaloplossing, geleverd met buitenunit
Hybride€2425 – €6200Snelle terugverdientijd

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Wijnandsrade gebruikt ongeveer 1710 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een energiemaatschappij als Greenchoice of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar schommelt tussen €225 tot €375. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €175 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1050m3€732
Buitenlucht2525kWh€483€249
Bodemwarmte2050kWh€337€395
Hybride1525 kWh + 525 M3€520€212

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wijnandsrade?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalmitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Het systeem wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Nuth?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening bij de gemeenten Nuth. Dit is een unieke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.nuth.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Wijnandsrade. Hoeveel je krijgt hangt samen met energielabel en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €650 en kunnen oplopen tot €3950. Nieuwsgierig naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wijnandsrade (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je grofweg €1700.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij grofweg €2275.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
CTAOptiHeat OH 1-18es grond/water18 KW€3600,-
RemehaMercuria H 16 kW Driefase9 KW€2200,-
ClivetWSAN-XIN 81 prm10 KW€2150,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een gezond binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hierna doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Wijnandsrade aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren leidt tot een aangenaam wooncomfort zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door verwarmen en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met elektriciteit. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Nuth, Wijnandsrade, Hulsberg, Schimmert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!