Warmtepomp Hulsberg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Hulsberg? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame benadering om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing loopt op tot €305,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan verscheidene aspecten. Op onze website vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Hulsberg.
warmtepomp-installateur-6336

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Aangenaam leefcomfort
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Lagere energierekening

ProvincieLimburg
GemeenteNuth
Postcodegebied6336
Netnummer045 (+3145)
Gas-gebruik M31710 M3
Stroom-gebruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Hulsberg

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met verscheidene oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hulsberg kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter inspecteert het huis en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Hulsberg? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij onze vergelijker bekijk jij in korte tijd warmtepomp installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6336).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Na 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. In de volgende paragraaf tref jij samengestelde aanbevelingen omtrent de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Hulsberg kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €320,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.600 en €17.500. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het echte verschil is de bron van energie. Elk type installatie heeft weer individuele pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.675 en €4.625 bij een verwarmingsmonteur uit Hulsberg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hulsberg

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Dankzij lucratieve subsidies profiteer jij van een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €5700. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2700. Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels verschillende onderdelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €27500Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€17000 – €21900Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3700 – €7500Werkt ook als een airco
Lucht-water€3950 – €7325Totaaloplossing, maakt relatief veel geluid
Hybride€2025 – €5900Goed voor EPC waarde

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Hulsberg verbruikt pakweg 1710 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een maatschappij als Energiedirect of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €255 tot €360. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €130 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1200m3€727
Buitenlucht2575kWh€487€240
Bodemwarmte1625kWh€342€385
Hybride1300 kWh + 350 M3€523€204

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hulsberg?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. We noemen meerdere eisen: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie sluit je aan op jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Nuth?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario kan je kiezen voor een speciale groene lening via de gemeente Nuth. Het is een tijdelijke lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.nuth.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, veelal is er de ISDE-subsidie Hulsberg. De omvang van de subsidie heeft te maken met energielabel en vermogen van het product. De subsidies variëren van €700 tot plusminus €2050. Benieuwd naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Hulsberg (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) verstrekken ze pakweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze pakweg €1700.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf zo’n €2125.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€175, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Cordivari srlBollyterm® HP 3000 KW€1250,-
RemehaMercuria H 6 kW Monofase4 KW€1700,-
ClivetWSAN-XIN 21 prm3 KW€1450,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een prettige leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Hulsberg aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hiermee vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Grondige isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren betekent een optimaal leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik komt voort uit de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Nuth, Wijnandsrade, Hulsberg, Schimmert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!