Warmtepomp Middelaar

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Middelaar? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een economische en verantwoorde benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €320,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van verscheidene factoren. Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Middelaar.
warmtepomp-installateur-6587

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Beschikt over koelende functie
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Hoge subsidie

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode-regio6587
Netnummer024 (+3124)
Gas-verbruik M31760 M3
Stroom-gebruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Middelaar

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit fors wat onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Middelaar kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Middelaar? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker vind jij snel de beste installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6587).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij neemt warmte uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl vind je bruikbare adviezen aangaande de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Middelaar kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €240,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.100 en €24.500. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk systeem heeft relevante plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt warmte uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.450 en €5.400 bij een verwarmingsmonteur uit Middelaar (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-middelaar

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Echter, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij de huidige subsidies krijg je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je laten installeren voor €5900. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2300. Het prijskaartje kan men berekenen met verschillende factoren als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €25500Hoge besparing, hoge investering
Water-water€17800 – €23700Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4800 – €6425Eenvoudige installatie
Lucht-water€3600 – €7350Goedkoop, hoog energiegebruik
Hybride€2725 – €6400Eenvoudig aan te sluiten

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Middelaar gebruikt plusminus 1760 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Greenchoice of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing ligt tussen de €235 tot €360. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €185 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1250m3€655
Buitenlucht2375kWh€432€223
Bodemwarmte1725kWh€301€354
Hybride1400 kWh + 450 M3€465€190

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Middelaar?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. De installatie sluit je aan op jouw reguliere gasketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Mook en Middelaar?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Mook en Middelaar. We hebben het over een een interessante lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.mookenmiddelaar.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, veelal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Middelaar. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €650 en lopen op tot wel €3700. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Middelaar (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op circa €1975.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij om en nabij €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
CTCEcoAir 520M + CTC EcoZenith i3508 KW€2100,-
RemehaNeptuna H 4,5 kW Monofase4 KW€1700,-
ClivetWSN-XIN 416 KW€1750,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Middelaar aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Zodoende weet je zeker dat de warmte binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Mook, Middelaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!