Warmtepomp Plasmolen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Plasmolen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een relatief goedkope en ecologische benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €350,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van allerlei variabelen. In het volgende kopje vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Plasmolen.
warmtepomp-installateur-6586

 • Zet het milieu op 1
 • Constante temperatuur
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Veilige manier van verwarmen
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6586
Netnummer024 (+3124)
Gas-verbruik M31760 M3
Stroom-verbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Plasmolen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Je vindt tientallen toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Plasmolen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert de woonruimte en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Plasmolen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door middel van de warmtepomp-vergelijker doorzoek je snel leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6586).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een week ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem neemt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. Hieronder check jij bruikbare gegevens met betrekking tot de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Plasmolen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €195,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.500 en €17.700. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elk type wordt gekenmerkt door eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.775 en €6.925 bij een verwarmingsmonteur uit Plasmolen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-plasmolen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar, het draait uit op veel minder stookkosten. Met behulp van een flinke subsidie realiseer jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €7800. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2100. De eindfactuur komt tot stand door velerlei aspecten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €25700Veel besparen, prijzig
Water-water€15700 – €24100Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5200 – €6350Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5350 – €6725Hoge subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2850 – €6150Zeer betaalbaar

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Plasmolen gebruikt ong. 1760 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing schatten we op €210 tot €305. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €145 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1200m3€654
Buitenlucht2725kWh€425€229
Bodemwarmte1775kWh€294€360
Hybride1375 kWh + 375 M3€458€196

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Plasmolen?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem is actief naast jouw normale HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Mook en Middelaar?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de interessante groene lening in de regio Mook en Middelaar. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.mookenmiddelaar.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Plasmolen. De omvang van de subsidie heeft te maken met model en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €1000 tot maar liefst €2650. Interesse naar de september 2022 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Plasmolen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je zo’n €1525.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf ong. €2000.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€200, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
CTCEcoAir 520M + CTC EcoZenith 2507 KW€2000,-
RemehaNeptuna E 27 kW Driefase16 KW€2750,-
ClivetWSN-XIN 314 KW€1400,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een aangenaam klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl is er een handig stappenplan van de warmteservice Plasmolen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor zorg je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Een solide isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren draait uit op een optimaal leefklimaat zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken met stroom. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Mook, Middelaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!