Warmtepomp Molenhoek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Molenhoek? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en ecologische manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en het bespaart flink geld, tot wel €255,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met meerdere zaken. Op onze website bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Molenhoek.
warmtepomp-installateur-6584

 • Een duurzame oplossing
 • Kan woning ook koelen
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode-regio6584
Netnummer024 (+3124)
Gas-gebruik M31760 M3
Stroomgebruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Molenhoek

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Het aanbod omslaat tal van systemen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Molenhoek kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Molenhoek? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl vind jij in korte tijd leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6584).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij uitgebreide details m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Molenhoek kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €220,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €6.500 en €24.300. We gaan verder in op 4 verschillende type systemen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elk type wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.550 en €4.375 bij een verwarmingsmonteur uit Molenhoek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-molenhoek

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Maar het mooie is, het draait uit op veel minder stookkosten. Middels een flinke subsidie profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €5600. Een hybride oplossing is er vanaf €2300. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door velerlei randvoorwaarden als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €23000Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€13900 – €25000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4300 – €7150Relatief voordelig
Lucht-water€4750 – €6100goede performance, veel stroomverbruik
Hybride€2050 – €5600Niet volledig van het gas af

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Molenhoek verbruikt grofweg 1760 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Essent of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing vinden we terug tussen de €260 tot €300. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €175 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1250m3€652
Buitenlucht2775kWh€450€202
Bodemwarmte1950kWh€319€333
Hybride1400 kWh + 425 M3€482€170

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als de buitenlucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Molenhoek?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We noemen enkele eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Mook en Middelaar?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario is er een optie voor de duurzame groene lening via jouw gemeente Mook en Middelaar. Dit is een interessante lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.mookenmiddelaar.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, meestal is er de ISDE-subsidie Molenhoek. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €625 en kunnen oplopen tot €2500. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Molenhoek (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze ongeveer €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal zo’n €2400.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€200, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
CTCEcoAir 510M 400V + CTC EcoZenith i2506 KW€1900,-
RemehaNeptuna E 16 kW Driefase12 KW€2500,-
ClivetWSAN-XIN 30.260 KW€7150,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een aangename leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Molenhoek aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor zorg je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Goede isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren draait uit op een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar verwarmen en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Mook, Middelaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!