Warmtepomp Mook

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Mook? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een economische en milieuvriendelijke wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing loopt op tot €235,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan diverse randvoorwaarden. Verderop vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Mook.
warmtepomp-installateur-6585

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Kan het huis ook koelen
 • Klaar voor de toekomst
 • Veilig alternatief
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6585
Netnummer024 (+3124)
Gasgebruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Mook

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. We onderscheiden tientallen toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Mook biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt jouw huis en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Mook? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met warmtepomprevolutie.nl tref je moeiteloos verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6585).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp profiteert van energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. Hieronder ontdek je waardevolle gegevens met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Mook heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing loopt op tot €255,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.000 en €24.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke installatie heeft relevante voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.400 en €4.875 bij een verwarmingsmonteur uit Mook (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-mook

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

De warmtepomp is in het begin een forse investering. Maar, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van ISDE subsidie profiteer je van een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €7500. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €2500. De factuur wordt gecalculeerd door diverse onderwerpen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €24200Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€15200 – €23900Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5100 – €6125Zeer betaalbaar
Lucht-water€5500 – €7350Weinig onderhoud, hoog energiegebruik
Hybride€2575 – €5200Voor veel woningen interessant

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Mook gebruikt ong. 1760 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing varieert van €250 tot €340. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €165 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1075m3€653
Buitenlucht2625kWh€457€196
Bodemwarmte2100kWh€327€327
Hybride1300 kWh + 550 M3€490€163

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Mook?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen verschillende randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Mook en Middelaar?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Mook en Middelaar. We hebben het over een een interessante lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.mookenmiddelaar.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Mook. De hoogte van dit bedrag hangt af van de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €875 en kunnen oplopen tot €3650. Informeren naar de huidige subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Mook (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze grofweg €1775.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2150.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
CTCEcoAir 510M 400V + CTC EcoZenith i3507 KW€2000,-
RemehaNeptuna E 22 kW Driefase13 KW€2600,-
ClivetWSN-XIN 213 KW€1300,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij vind je een handig stappenplan van de warmteservice Mook aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hierdoor voorkom je dat warme lucht verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren mondt uit in een prettig leefklimaat zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Mook, Middelaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!