Warmtepomp Langenboom

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Langenboom? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een zuinige en duurzame manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de besparing loopt op tot €200,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan een aantal facetten. Op onze website check je meer info over een warmtepomp kopen in Langenboom.
warmtepomp-installateur-5453

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Constante verwarming
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcodegebied5453
Netnummer0486 (+31486)
Gasgebruik M31690 M3
Stroom-verbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Langenboom

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat meerdere onderdelen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Langenboom kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Langenboom? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door middel van deze website doorzoek je eenvoudig de beste installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5453).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere soort woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Hierna bekijk je handige raadgeving ten aanzien van populaire warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Langenboom kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €3.400 en €14.800. We differentiëren vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt warmte uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.525 en €6.500 bij een verwarmingsmonteur uit Langenboom (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-langenboom

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar het mooie is, je realiseert een fors lagere energierekening. Door middel van een hoge subsidie realiseer je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is er vanaf €7500. Een hybride variant kan je laten installeren voor €2800. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door specifieke zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €27100Hoog rendement, dure installatie
Water-water€13900 – €21700Koelende functie
Lucht-lucht€3500 – €6950Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3550 – €7475Ruimte subsidie, veel stroom benodigd
Hybride€2025 – €6650Eenvoudig aan te sluiten

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Langenboom consumeert grofweg 1690 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Budget Energie of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €240 tot €300. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €185 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1100m3€722
Buitenlucht2500kWh€505€217
Bodemwarmte1825kWh€361€361
Hybride1375 kWh + 550 M3€542€181

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als lucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Langenboom?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden verschillende vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De installatie werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Mill en Sint Hubert?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening via jouw gemeente Mill en Sint Hubert. We hebben het over een een kortlopende lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.gemeente-mill.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Langenboom. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies variëren van €650 tot wel €3500. Benieuwd naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Langenboom (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op pakweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op grofweg €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2100.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€300, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClimavenetaWWH-HT 015160 KW€7800,-
NRGTEQTNG40 (B/W)40 KW€5800,-
Climavenetai-KIR2 0031m6 KW€1900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Langenboom aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren leidt tot een gezond wooncomfort zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door onze verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Mill, Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!