Warmtepomp Mill

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Mill? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een efficiënte en duurzame manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je bespaart al snel €295,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van allerlei aspecten. In het volgende kopje lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Mill.
warmtepomp-installateur-5451

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Beschikt over koelende functie
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Eenvoudig te programmeren
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode-regio5451
Netnummer0485 (+31485)
Gasgebruik M31690 M3
Stroomgebruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Mill

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. We onderscheiden fors wat oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Mill kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig de woning en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Mill? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek jij binnen enkele minuten (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5451).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als type woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. Op deze pagina lees je veelzijdige toelichtingen ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Mill kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en je bespaart al snel €295,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.100 en €20.200. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten modellen. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.025 en €7.225 bij een verwarmingsmonteur uit Mill (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-mill

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, je realiseert flink lagere energiekosten. Via een flinke subsidie profiteer je van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €7100. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2100. De eindfactuur wordt vastgesteld door meerdere facetten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €23000Veel vermogen, hoge investering
Water-water€16000 – €23300Kan ook koelen
Lucht-lucht€3900 – €6175Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4750 – €6650Totaaloplossing, neemt ruimte buiten in
Hybride€2750 – €6300Iedereen kan hier van profiteren

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Mill verbruikt grofweg 1690 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier als Delta of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar fluctueert tussen de €245 tot €345. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €185 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1175m3€721
Buitenlucht2625kWh€497€224
Bodemwarmte1650kWh€353€368
Hybride1600 kWh + 375 M3€534€187

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Mill?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Mill en Sint Hubert?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan is er de duurzame groene lening via jouw gemeente Mill en Sint Hubert. Het gaat om een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.gemeente-mill.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, vaak is er de ISDE-subsidie Mill. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €850 tot plusminus €1600. Interesse naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Mill (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op ongeveer €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze ong. €1800.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij grofweg €2475.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€175, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClimavenetaWW-HT 015160 KW€7800,-
NRGTEQTNG70 (B/W)70 KW€8800,-
Climavenetai-KIR2 0011m3 KW€1600,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een aangenaam binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Mill aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Hiermee zorg je dat de warmte in de woning verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie mondt uit in een prettig leefklimaat zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de verwarming en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Mill, Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!