Warmtepomp Sint Hubert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Sint Hubert? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie neemt energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een relatief goedkope en duurzame wijze om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en de besparing loopt op tot €205,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van verschillende factoren. Op onze website tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Sint Hubert.
warmtepomp-installateur-5454

 • Minder CO-2 uitstoot
 • In de zomer een koelende functie
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcodegebied5454
Netnummer0485 (+31485)
Gasgebruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Sint Hubert

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Je hebt keuze uit tal van systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sint Hubert kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Sint Hubert? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. onze vergelijker vind je snel en eenvoudig erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5454).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie onttrekt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. Hierna vind je praktische aanbevelingen inzake de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Sint Hubert kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €185,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.500 en €21.700. We gaan verder in op 4 verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elk type heeft weer individuele voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.450 en €5.700 bij een verwarmingsmonteur uit Sint Hubert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sint-hubert

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, je realiseert een fors lagere energierekening. Aan de hand van een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is er vanaf €7100. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €3100. Het prijskaartje is afhankelijk van meerdere randvoorwaarden als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €24200Veel vermogen, hoge investering
Water-water€14400 – €24900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3900 – €7175Eenvoudige installatie
Lucht-water€4600 – €7100goede performance, vraagt veel stroom
Hybride€2550 – €5150Ook voor oudere woning

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Sint Hubert gebruikt ongeveer 1690 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energieleverancier als Essent of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €270 tot €305. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €145 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1175m3€723
Buitenlucht2650kWh€470€253
Bodemwarmte2025kWh€325€398
Hybride1375 kWh + 525 M3€506€217

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als lucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Sint Hubert?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren een aantalvereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp is actief naast jouw “ouderwetse” gasketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Mill en Sint Hubert?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Mill en Sint Hubert. Dit is een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.gemeente-mill.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Sint Hubert. De omvang van de subsidie heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €550 tot maar liefst €3750. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Sint Hubert (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze ong. €1975.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal zo’n €2375.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClimavenetaWW-HT 015260 KW€7800,-
NRGTEQTNG4 (W/W)4 KW€2800,-
Climavenetai-KIR2 0061m10 KW€2150,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Sint Hubert aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Daarmee zorg je dat de warmte de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren is belangrijk voor een optimaal klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Mill, Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!