Warmtepomp Wilbertoord

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Wilbertoord? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en de besparing loopt op tot €315,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met diverse facetten. Hierna tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Wilbertoord.
warmtepomp-installateur-5455

 • Verantwoorde investering
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Het verwarmen van morgen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Flinke besparing

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcodegebied5455
Netnummer0485 (+31485)
Gas-gebruik M31690 M3
Stroomgebruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Wilbertoord

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden fors wat producten. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wilbertoord kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Wilbertoord? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van onze tool doorzoek je snel en eenvoudig erkende installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5455).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. In circa 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij waardevolle details inzake de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Wilbertoord kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €315,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.600 en €18.600. We gaan verder in op vier verschillende soorten installaties. Het echte verschil is de bron van energie. Elk model wordt gekenmerkt door pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw moderne HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.825 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit Wilbertoord (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wilbertoord

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel een forse investering. Maar, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Middels een royale subsidie behaal jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch model laat je al plaatsen voor €7300. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3300. De uiteindelijke investering is afhankelijk van allerlei onderdelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €25100Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€15500 – €21000Kan ook koelen
Lucht-lucht€4600 – €7500Relatief lage investering
Lucht-water€5400 – €6425Aansluitbaar op CV, maakt relatief veel geluid
Hybride€2450 – €5900Hoge subsidie

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Wilbertoord gebruikt ongeveer 1690 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een leverancier als Essent of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing schommelt tussen €225 tot €375. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €185 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1050m3€724
Buitenlucht2725kWh€478€246
Bodemwarmte1825kWh€333€391
Hybride1525 kWh + 350 M3€514€210

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Wilbertoord?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren verschillende voorwaarden: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Mill en Sint Hubert?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan je profiteren van de erkende groene lening bij de gemeenten Mill en Sint Hubert. Dit is een kortlopende lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.gemeente-mill.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Wilbertoord. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €625 tot doorgaans €3700. Onderzoek doen naar de juli 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Wilbertoord (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op ongeveer €1525.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij zo’n €2225.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClimavenetaWWH-HT 015260 KW€7800,-
NRGTEQTNG5 (W/W)5 KW€2800,-
ClimavenetaAWR-HT /CA-E 012226 KW€3750,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een aangenaam leefklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Wilbertoord aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende zorg je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren zorgt voor een prettig wooncomfort zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op stroom. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Mill, Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!