Warmtepomp Spijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Spijk? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een relatief goedkope en duurzame manier om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €295,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van een aantal zaken. Als je iets verders scrollt tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Spijk.
warmtepomp-installateur-4212

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode-regio4212
Netnummer0316 (+31316)
Gas-verbruik M31470 M3
Stroomgebruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Spijk

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn meerdere oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Spijk kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Spijk? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels de warmtepomp-vergelijker ontdek jij snel de beste installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4212).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn soort woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. In een week krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp profiteert van energie uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. In het volgende stukje vind je veelzijdige aanbevelingen ten aanzien van de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Spijk heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €290,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €3.600 en €21.100. We noemen hieronder 4 verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk systeem heeft weer individuele gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw moderne gasketel. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.025 en €5.625 bij een verwarmingsmonteur uit Spijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-spijk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is primair een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het betekent veel minder stookkosten. D.m.v. een zeer aantrekkelijke subsidie haal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €6500. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2800. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. diverse variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €25400Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€17400 – €23800Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3800 – €6950Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3700 – €6150Aansluitbaar op CV, maakt relatief veel geluid
Hybride€2650 – €6600Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Spijk gebruikt om en nabij 1470 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Budget Energie of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing varieert van €255 tot €345. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €150 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€714
Buitenlucht2325kWh€464€250
Bodemwarmte1900kWh€321€393
Hybride1375 kWh + 375 M3€500€214

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Spijk?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden meerdere zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Het apparaat sluit je aan op jouw huidige CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Lingewaal?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening bij gemeente Lingewaal. Het is een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.lingewaal.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Spijk. Hoeveel je krijgt hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €850 en kunnen oplopen tot €2100. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Spijk (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze ongeveer €1875.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2350.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
BUVAEcoClimate LWB86 KW€1900,-
Mitsubishi ElectricZH(R)112Y12 KW€2500,-
ARTELMHP9RL248 KW€2100,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Verderop bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Spijk aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Grondige isolatie is de basis van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren betekent een optimaal binnenklimaat zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota komt voort uit het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. De nodige stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Asperen, Heukelum, Vuren, Herwijnen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!