Warmtepomp Herwijnen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Herwijnen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en verantwoorde benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €335,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van verscheidene aspecten. Als je iets verders scrollt bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Herwijnen.
warmtepomp-installateur-4171

 • Een duurzame oplossing
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcodegebied4171
Netnummer0418 (+31418)
Gas-verbruik M31470 M3
Stroom-verbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Herwijnen

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Er is keuze uit verscheidene oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Herwijnen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Herwijnen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl tref je in enkele stappen installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4171).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn categorie huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem neemt energie uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de staat van isolatie. Op deze website doorzoek jij actuele aanbevelingen aangaande beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Herwijnen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.300 en €11.900. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.175 en €6.600 bij een verwarmingsmonteur uit Herwijnen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-herwijnen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Echter, het draait uit op een significant lagere energierekening. Via een hoge subsidie realiseer je een snelle terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €6400. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2300. Het prijskaartje kan men berekenen met verscheidene factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €26900Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€13100 – €20000Beste rendement
Lucht-lucht€5300 – €6475Relatief voordelig
Lucht-water€3600 – €7125Laagdrempelig, hoog stroomgebruik
Hybride€2300 – €5950Voor praktische elke woning

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Herwijnen consumeert circa 1470 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Essent of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing komt uit tussen de €265 tot €305. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €145 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1225m3€703
Buitenlucht2325kWh€464€239
Bodemwarmte2000kWh€323€380
Hybride1425 kWh + 350 M3€499€204

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als ventilatielucht of grondwater. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Herwijnen?

Niet alle woningen zijn even interessant. Standaard zijn er enkele voorwaarden: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Lingewaal?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Lingewaal. Kort gezegd een unieke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.lingewaal.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Herwijnen. Hoeveel je krijgt hangt af van het type en het vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €500 en kunnen oplopen tot €2350. Informeren naar de juli 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Herwijnen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) ontvang je ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je om en nabij €1725.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ong. €2150.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€250, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
BoschCompress 3000 EWT2 KW€1500,-
Mitsubishi ElectricZC(R)112Y12 KW€2500,-
ARTELMHP16RL2414 KW€2700,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een aangenaam wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Bijgaand tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Herwijnen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo zorg je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren betekent een comfortabel leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken op basis van elektriciteit. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Asperen, Heukelum, Vuren, Herwijnen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!