Warmtepomp Heukelum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Heukelum? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een economische en milieuvriendelijke oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €315,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan meerdere aspecten. Op deze pagina check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Heukelum.
warmtepomp-installateur-4161

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode-regio4161
Netnummer0345 (+31345)
Gasgebruik M31470 M3
Stroom-verbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Heukelum

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Je kan kiezen uit verscheidene onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heukelum kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig het huis en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Heukelum? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van onze vergelijker vergelijk je binnen enkele minuten (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4161).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop bekijk jij samengestelde info over populaire warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Heukelum heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €255,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.900 en €17.800. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elk systeem wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.250 en €5.025 bij een verwarmingsmonteur uit Heukelum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heukelum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van de hoge subsidie profiteer je van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €5700. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €3100. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door allerlei facetten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €27100Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€17200 – €23200Kan ook koelen
Lucht-lucht€4300 – €7475Relatief voordelig
Lucht-water€5500 – €7050Koelende functie, hoog energiegebruik
Hybride€3000 – €6600Ook voor oudere woning

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Heukelum verbruikt plusminus 1470 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing schatten we op €260 tot €385. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €160 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1000m3€701
Buitenlucht2675kWh€491€210
Bodemwarmte1725kWh€351€351
Hybride1425 kWh + 450 M3€526€175

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als omgevingslucht of grondwater. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Heukelum?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Lingewaal?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dit scenario is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Lingewaal. Het is een tijdelijke lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.lingewaal.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Heukelum. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €675 en lopen op tot wel €1850. Interesse naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Heukelum (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) vergoeden ze ongeveer €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op ong. €1525.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal plusminus €2050.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
AWBGeniaAir 5/1 AWB (0010016292) (LW)5 KW€1800,-
Mitsubishi ElectricPC(R)120Y11 KW€2400,-
ARTELMHP14RL2413 KW€2600,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een aangenaam wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Heukelum aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren resulteert in een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Asperen, Heukelum, Vuren, Herwijnen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!