Warmtepomp Asperen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Asperen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een economische en duurzame oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €275,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met diverse factoren. Op ons warmtepomp-portaal vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Asperen.
warmtepomp-installateur-4147

 • Verantwoorde investering
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Ruim aanbod in de regio
 • Eenvoudig te bedienen
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4147
Netnummer0345 (+31345)
Gasgebruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Asperen

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Je vindt meerdere systemen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Asperen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig jouw huis en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Asperen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door deze website check jij zonder moeite de beste installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4147).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan als er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand ontdek jij actuele adviezen omtrent de type warmtepompenen wat schikt naar jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Asperen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm tapwater met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €335,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.600 en €21.700. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het onderscheid is de energiebron. Elk type wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.875 en €5.425 bij een verwarmingsmonteur uit Asperen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-asperen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het betekent een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een flinke subsidie krijg je een beperkte terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €5600. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €3400. De eindfactuur is afhankelijk van verscheidene onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €26100Passief koelen, hoge investering
Water-water€15900 – €24400Ook koelende functie
Lucht-lucht€3700 – €6525CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4350 – €7000Hoge subsidie, buitenunit in zicht
Hybride€2750 – €6700Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Asperen gebruikt om en nabij 1470 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing fluctueert tussen de €260 tot €305. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €170 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1000m3€693
Buitenlucht2425kWh€471€222
Bodemwarmte1750kWh€333€360
Hybride1575 kWh + 375 M3€506€187

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Asperen?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We noemen verschillende eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Lingewaal?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening via de gemeente Lingewaal. Het gaat om een unieke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.lingewaal.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Asperen. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €625 en kunnen oplopen tot €1550. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Asperen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) moet je rekenen op plusminus €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze plusminus €1950.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf pakweg €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€175, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
AuerHRC70-35-tri27 KW€3850,-
MideaMHC-V16W/D2N813 KW€2600,-
ArgoAEI1G140EMX + Emix 2200 KW€1100,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een gezonde leefomgeving. Hoe werkt dit? Bijgaand vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Asperen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren is belangrijk voor een optimaal binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Asperen, Heukelum, Vuren, Herwijnen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!