Warmtepomp Vuren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Vuren? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een economische en duurzame oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €285,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende zaken. Verderop tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Vuren.
warmtepomp-installateur-4214

 • Zet het milieu op 1
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode-regio4214
Netnummer0316 (+31316)
Gasgebruik M31470 M3
Stroom-verbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Vuren

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Je vindt verschillende toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vuren kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bekijkt het huis en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Vuren? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met de warmtepomp-vergelijker lees jij zonder moeite de beste installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4214).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een week ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Op deze website vind je toepasbare gegevens omtrent actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Vuren heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €200,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €4.000 en €23.800. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid is de bron van energie. Elke pomp heeft relevante kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.225 en €5.800 bij een verwarmingsmonteur uit Vuren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vuren

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar, je realiseert een fors lagere energierekening. Door middel van een royale subsidie krijg je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €5900. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2400. De factuur wordt berekend a.d.h.v. velerlei onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €26300Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€17800 – €22100Koelende functie
Lucht-lucht€5350 – €7100Werkt ook als een airco
Lucht-water€5450 – €6150Hoge subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2625 – €6400Goede tussenoplossing

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Vuren gebruikt om en nabij 1470 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een maatschappij als Budget Energie of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar fluctueert tussen de €265 tot €335. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €130 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1150m3€716
Buitenlucht2700kWh€480€236
Bodemwarmte2075kWh€337€379
Hybride1350 kWh + 525 M3€516€200

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Vuren?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn een paar randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Lingewaal?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Lingewaal. Het is een interessante lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.lingewaal.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Vuren. De omvang van de subsidie heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €625 tot maar liefst €1850. Informeren hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Vuren (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) ontvang je circa €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je circa €1725.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf plusminus €2025.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€150, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
CaldamegEDKXT2-1D4 KW€1700,-
Mitsubishi ElectricZH(R)230Y25 KW€3800,-
AT-TECLWP3-10 Monoblock7 KW€2000,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een optimaal leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Vuren aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren mondt uit in een aangenaam wooncomfort zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar werken op basis van elektriciteit. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Asperen, Heukelum, Vuren, Herwijnen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!