Warmtepomp Malden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Malden? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een efficiënte en ecologische aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €310,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan heb je recht op een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met verscheidene factoren. Op deze pagina vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Malden.
warmtepomp-installateur-6581

 • Kies voor een beter milieu
 • Aangenaam leefcomfort
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode-regio6581
Netnummer024 (+3124)
Gasgebruik M31590 M3
Stroom-verbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energiekosten€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Malden

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn meerdere versies. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Malden heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Malden? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij onze website check je bruikbare installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6581).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type huis, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. In 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje doorzoek jij uitgebreide toelichtingen over alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Malden kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €280,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.800 en €12.800. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elk type wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.300 en €4.325 bij een verwarmingsmonteur uit Malden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-malden

Plaatsen in de buurt:

Populaire merken:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

De warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. ISDE subsidie realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €7400. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2300. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels verschillende factoren zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €27800Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€14100 – €21800Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3550 – €7125Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€3550 – €7300Kan ook koelen, hoog energiegebruik
Hybride€2675 – €5000Ook voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Malden verbruikt pakweg 1590 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Eneco of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing ligt tussen de €265 tot €370. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €125 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1075m3€651
Buitenlucht2600kWh€443€208
Bodemwarmte2025kWh€312€339
Hybride1500 kWh + 525 M3€475€176

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als lucht van buiten of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Malden?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Heumen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario kan je kiezen voor een speciale groene lening bij gemeente Heumen. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.heumen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Malden. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €975 tot gemiddeld €3750. Benieuwd naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Malden (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze pakweg €1950.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal pakweg €2500.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€150, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
CTCEcoAir 510M 230V + CTC EcoZenith i3507 KW€2000,-
RemehaNeptuna E 16 kW Monofase12 KW€2500,-
ClivetWSAN-XIN 25.250 KW€6000,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een optimaal wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Malden aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zo mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie mondt uit in een prettig klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van het energiegebruik komt voort uit verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat stroom nodig. De nodige elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Heumen, Overasselt.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!