Warmtepomp Nederasselt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Nederasselt? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en milieuvriendelijke methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €240,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Nederasselt.
warmtepomp-installateur-6612

 • Minder CO-2 belasting
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcodegebied6612
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31590 M3
Stroom-gebruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energiekosten€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Nederasselt

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nederasselt heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter bestudeert jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Nederasselt? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij moeiteloos de beste installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6612).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. In het volgende stukje lees je bruikbare gegevens over de diverse warmtepompen en wat past bij jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Nederasselt kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.300 en €16.200. We differentiëren 4 verschillende type installaties. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke pomp heeft relevante pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw normale HR-ketel op gas. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.475 en €4.225 bij een verwarmingsmonteur uit Nederasselt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nederasselt

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in het begin een forse investering. Maar het mooie is, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 behaal jij een korte terugverdientijd. 0is er vanaf €7000. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €3000. De uiteindelijke rekening wordt bepaald aan de hand van meerdere aspecten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €24100Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€14100 – €24100Beste rendement
Lucht-lucht€5100 – €7500Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5200 – €7275Goedkoop, veel elektriciteit nodig
Hybride€2850 – €5050Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Nederasselt gebruikt ong. 1590 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een leverancier als Greenchoice of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing fluctueert tussen de €275 tot €390. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €200 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€662
Buitenlucht2350kWh€444€218
Bodemwarmte1850kWh€311€351
Hybride1550 kWh + 400 M3€477€185

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Nederasselt?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze vereisten: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Heumen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan is er de erkende groene lening in de regio Heumen. Het is een speciale lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.heumen.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Nederasselt. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €1000 tot gemiddeld €3100. Benieuwd naar de oktober 2022 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nederasselt (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op pakweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1775.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij grofweg €2325.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
CTCEcoAir 610M + CTC EcoZenith i3506 KW€1900,-
RemehaNeptuna H 22 kW Driefase13 KW€2600,-
ClivetWSN-XIN 13118 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Onderstaand kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Nederasselt aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis verloren gaat. Een solide isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren is belangrijk voor een optimaal wooncomfort zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Heumen, Overasselt.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!