Warmtepomp Overasselt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Overasselt? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een zuinige en milieuvriendelijke manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €275,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen diverse variabelen. Als je iets verders scrollt vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Overasselt.
warmtepomp-installateur-6611

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Meer leefcomfort
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcodegebied6611
Netnummer024 (+3124)
Gasgebruik M31590 M3
Stroomgebruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energiekosten€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Overasselt

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We onderscheiden meerdere onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Overasselt biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Overasselt? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker ontdek jij in korte tijd de beste installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6611).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere categorie huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje tref je toepasbare toelichtingen aangaande de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Overasselt kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €300,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.600 en €10.800. We gaan verder in op vier verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke vorm wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt warmte uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw huidige CV-ketel op gas. Een prima oplossing om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.550 en €5.000 bij een verwarmingsmonteur uit Overasselt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-overasselt

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. lucratieve subsidies heb je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €7300. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €2600. Het prijskaartje wordt berekend door allerlei randvoorwaarden zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €25900Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€13600 – €22600Kan ook koelen
Lucht-lucht€4900 – €6100Kan ook als airco werken
Lucht-water€5300 – €7450Gemakkelijk plaatsen, veel stroomverbruik
Hybride€2950 – €5900Zeer betaalbaar

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Overasselt verbruikt om en nabij 1590 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een energieleverancier als Essent of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing schatten we op €210 tot €385. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €160 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1075m3€661
Buitenlucht2600kWh€436€225
Bodemwarmte2075kWh€304€357
Hybride1300 kWh + 450 M3€469€192

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als lucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Overasselt?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Heumen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval kan je profiteren van de unieke groene lening in de gemeente Heumen. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.heumen.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie Overasselt. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €700 tot ongeveer €3000. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Overasselt (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op grofweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze zo’n €1850.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij circa €2025.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€125, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
CTCEcoAir 622M + CTC EcoZenith i2508 KW€2100,-
RemehaNeptuna H 16 kW Driefase12 KW€2500,-
ClivetWSN-XIN 12116 KW€2600,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een optimaal binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hierbij kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Overasselt aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren zorgt voor een prettig binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Heumen, Overasselt.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!