Warmtepomp Almere

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Almere? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een economische en ecologische benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €245,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen allerlei variabelen. Hierna bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Almere.
warmtepomp-installateur-1301

 • Volledig van het gas af
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Veilige oplossing
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieFlevoland
GemeenteAlmere
Postcode1301
Netnummer036 (+3136)
Gasgebruik M3440 M3
Stroom-gebruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€95,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Almere

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden meerdere installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Almere biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Almere? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl lees jij bruikbare de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1301).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn type woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand check jij samengestelde info met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Almere heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €235,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €6.500 en €14.300. We noemen hieronder vier verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft relevante gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw moderne HR-ketel. Een prima oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.500 en €5.275 bij een verwarmingsmonteur uit Almere (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-almere

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Maar, het resulteert in een significant lagere energierekening. Via lucratieve subsidies behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €5800. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3200. De eindfactuur wordt berekend door verschillende aspecten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €25600Geen geluid, dure installatie
Water-water€14300 – €21900Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4050 – €7075Werkt ook als een airco
Lucht-water€4650 – €6650Ruimte subsidie, verbruikt veel stroom
Hybride€2875 – €6500Niet volledig van het gas af

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Almere gebruikt pakweg 440 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Energiedirect of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing schatten we op €220 tot €345. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €125 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1150m3€664
Buitenlucht2700kWh€445€219
Bodemwarmte1700kWh€312€352
Hybride1525 kWh + 350 M3€478€186

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Almere?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er een paar eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Almere?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Almere. Het is een tijdelijke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.almere.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Almere. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €1000 en lopen op tot wel €3500. Benieuwd naar de mei 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Almere (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je plusminus €1700.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal pakweg €2200.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€175, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HidrosWZT502/NN/33 KW€4450,-
MAXA Advantixi-HWAK/V4 16T11 KW€2400,-
ThermiaDiplomat Duo Optimum G3 89 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl is er een actueel stappenplan van de warmteservice Almere aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier zorg je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren betekent een gezonde leefomgeving zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Almere Haven, Almere Stad, Almere Buiten, Almere Poort, Almere Hout, Almere Pampus.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!