Warmtepomp Muiden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Muiden? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een relatief goedkope en duurzame oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €280,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene zaken. Hierna vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Muiden.
warmtepomp-installateur-1398

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Verwarmen en koelen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Hogere woningwaarde
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1398
Netnummer0294 (+31294)
Gas-gebruik M31670 M3
Stroom-gebruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Muiden

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit fors wat installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Muiden kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig het verblijf en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Muiden? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl vergelijk jij zonder problemen leveranciers en installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1398).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere soort woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij haalt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hieronder doorzoek je accurate aanbevelingen inzake de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Muiden kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €245,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.800 en €12.200. We noemen hieronder 4 verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk systeem heeft zijn eigen gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw bestaande gasketel. Een laagdrempelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.600 en €5.875 bij een verwarmingsmonteur uit Muiden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-muiden

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Gelukkig, het draait uit op een fors lagere energierekening. Dankzij de hoge subsidie behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €6800. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2800. De eindfactuur wordt berekend door meerdere onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €27400Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€14100 – €20700Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4000 – €7000Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4250 – €6900goede performance, veel elektriciteit nodig
Hybride€2700 – €6350Geschikt voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Muiden verbruikt om en nabij 1670 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een energieleverancier als Energiedirect of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing schommelt tussen €225 tot €320. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €125 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1175m3€676
Buitenlucht2400kWh€453€223
Bodemwarmte2000kWh€318€358
Hybride1350 kWh + 575 M3€487€189

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Muiden?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden meerdere voorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De pomp sluit je aan op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Gooise Meren?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario hebben we de erkende groene lening bij gemeente Gooise Meren. Het is een unieke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.gooisemeren.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Muiden. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met energielabel en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €675 tot doorgaans €3500. Benieuwd naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Muiden (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je pakweg €1925.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij om en nabij €2350.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
AermecANL202H33 KW€4600,-
IBK / CLINTCWW/K/WP 7124 KW€4200,-
Western AirconditioningCORE 2231 KW€4900,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Muiden aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren resulteert in een optimaal binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken komt voort uit verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bussum Centrum, Brediuskwartier, Eng, Spiegel, Muiden, Naarden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!