Warmtepomp Bussum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Bussum? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een relatief goedkope en duurzame benadering om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je bespaart al snel €240,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In dit scenario profiteer je van een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van verscheidene variabelen. Hierna vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Bussum.
warmtepomp-installateur-1400

 • Kies voor duurzame warmte
 • Ook in staat woning te koelen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Hoge subsidie

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcodegebied1400
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomgebruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Bussum

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We hebben te maken met verscheidene toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bussum kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter bestudeert de woning en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Bussum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl ontdek jij zonder moeite leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1400).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Op deze website check je praktische gegevens omtrent de type warmtepompenen wat matcht met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Bussum kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €200,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.300 en €22.200. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke aanbieder heeft relevante voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw moderne CV-ketel. Een voordelige oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.150 en €4.575 bij een verwarmingsmonteur uit Bussum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bussum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is initieel best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, je realiseert veel minder stookkosten. Dankzij lucratieve subsidies haal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €7400. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €3400. De totaalprijs is afhankelijk van specifieke factoren zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €26600Hoge besparing, relatief duur
Water-water€18000 – €21300Koelende functie
Lucht-lucht€4000 – €6925Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4850 – €7425Aansluitbaar op CV, geplaatst met buitenunit
Hybride€2425 – €6000Simpele oplossing voor thuis

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Bussum gebruikt plusminus 1670 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een maatschappij als Greenchoice of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing fluctueert tussen de €205 tot €385. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €140 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1025m3€678
Buitenlucht2750kWh€468€210
Bodemwarmte2100kWh€332€346
Hybride1300 kWh + 350 M3€502€176

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bussum?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen een aantalzaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem is actief naast jouw reguliere HR-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Gooise Meren?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan jij gebruik maken van de unieke groene lening bij gemeente Gooise Meren. Het gaat om een aantrekkelijke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.gooisemeren.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Bussum. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €500 tot plusminus €2150. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Bussum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) verstrekken ze grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je grofweg €1700.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij ong. €2225.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€250, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AermecNRK020034 KW€4550,-
IBK / CLINTCWW/K/WP 9134 KW€5200,-
Western AirconditioningCORE 2739 KW€5700,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Bussum aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bussum Centrum, Brediuskwartier, Eng, Spiegel, Muiden, Naarden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!