Warmtepomp Muiderberg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Muiderberg? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een economische en ecologische benadering om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en de potentiële besparing ligt op €325,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan krijg je een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan verscheidene zaken. Op ons warmtepomp-portaal ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Muiderberg.
warmtepomp-installateur-1399

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Royale subsidies

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcodegebied1399
Netnummer0294 (+31294)
Gas-verbruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Muiderberg

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat tal van toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Muiderberg kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig de woonruimte en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Muiderberg? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van deze website lees je snel en eenvoudig (verwarmings)installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1399).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij maakt slim gebruik van energie uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. In het volgende stukje tref jij veelzijdige aanbevelingen met betrekking tot de type warmtepompenen wat matcht met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Muiderberg kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €330,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €5.200 en €16.200. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten modellen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke pomp heeft zijn eigen plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.225 en €4.600 bij een verwarmingsmonteur uit Muiderberg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-muiderberg

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar, het resulteert in flink lagere energiekosten. Aan de hand van interessante subsidies geniet jij van een goede terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €7600. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2000. De totaalprijs wordt bepaald door velerlei randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €24400Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€15400 – €24900Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4250 – €6200Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4950 – €6650Koelende functie, hoog stroomgebruik
Hybride€2525 – €6150Snelle terugverdientijd

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Muiderberg verbruikt circa 1670 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Energiedirect of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing schatten we op €265 tot €385. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €165 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€677
Buitenlucht2775kWh€460€217
Bodemwarmte1875kWh€325€352
Hybride1375 kWh + 500 M3€494€183

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Muiderberg?

Niet alle woningen zijn even interessant. Standaard zijn er meerdere randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem is actief naast jouw huidige CV-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Gooise Meren?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval is er de unieke groene lening van je gemeente Gooise Meren. Het gaat om een unieke lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.gooisemeren.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Muiderberg. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €800 tot maar liefst €3450. Informeren naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Muiderberg (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) vergeven ze pakweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op ongeveer €1925.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal zo’n €2350.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
AermecNRK009017 KW€2850,-
IBK / CLINTCWW/K/WP 8128 KW€4600,-
Western AirconditioningCORE 2535 KW€5300,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een comfortabel klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Muiderberg aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Op die manier verhinder je dat de warmte binnenshuis blijft. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn vloerisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie zorgt voor een comfortabele leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van ons energieverbruik vloeit voort uit onze verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De benodigde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bussum Centrum, Brediuskwartier, Eng, Spiegel, Muiden, Naarden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!