Warmtepomp Blaricum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Blaricum? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een voordelige en ecologische oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €275,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen allerlei variabelen. In het volgende kopje tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Blaricum.
warmtepomp-installateur-1261

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Een zeer hoog rendement
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBlaricum
Postcode1261
Netnummer035 (+3135)
Gas-gebruik M32080 M3
Stroomgebruik kWh3900 kWh
Gemiddelde energierekening€224,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Blaricum

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Blaricum heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter inspecteert de woning en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Blaricum? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van onze website tref je zonder moeite installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1261).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. Hierna tref jij actuele aanbevelingen omtrent de type warmtepompenen wat aansluit op jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Blaricum kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €245,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.700 en €22.200. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elk apparaat heeft weer individuele kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.325 en €6.150 bij een verwarmingsmonteur uit Blaricum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-blaricum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar het mooie is, je realiseert veel lagere gaskosten. Door middel van een zeer aantrekkelijke subsidie geniet jij van een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €6600. Een hybride systeem is er vanaf €3500. Het prijskaartje kan men berekenen met diverse factoren zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €24200Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€14100 – €22600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3800 – €7450Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3950 – €6475Lage installatiekosten, hoog energiegebruik
Hybride€2975 – €6700Zeer betaalbaar

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Blaricum verbruikt om en nabij 2080 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een maatschappij als Engie of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €230 tot €330. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €195 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€664
Buitenlucht2500kWh€432€232
Bodemwarmte1675kWh€299€365
Hybride1475 kWh + 375 M3€465€199

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Blaricum?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden enkele vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem werkt samen met jouw bestaande CV-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Blaricum?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario is er een optie voor de interessante groene lening via de gemeente Blaricum. Het betreft een interessante lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.blaricum.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, in de regel is er de ISDE-subsidie Blaricum. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €825 tot wel €1800. Benieuwd hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Blaricum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze grofweg €1975.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2200.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€250, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
InterClima-MTAHOCT 10035 KW€5300,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC100VN + vloerverwarmingskit8 KW€2100,-
ViessmannVitocal 222-S AWBT-M-E-AC 221.C108 KW€2100,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Blaricum aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Populaire vormen zijn driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie zorgt voor een optimale leefomgeving zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van ons energieverbruik heeft te maken met de CV-installatie en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken met stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!