Warmtepomp Huizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Huizen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een economische en milieuvriendelijke manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en de besparing loopt op tot €200,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van allerlei randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Huizen.
warmtepomp-installateur-1271

 • Minder impact op het milieu
 • Kan ook dienen als koeling
 • Los van de energieleverancier
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHuizen
Postcode-regio1271
Netnummer035 (+3135)
Gasgebruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Huizen

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We hebben te maken met verschillende producten. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Huizen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Huizen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Dankzij onze vergelijker vergelijk je waardevolle (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1271).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Na 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat neemt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand bekijk jij toepasbare raadgeving over de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Huizen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en je bespaart al snel €260,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.800 en €11.200. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elke merk wordt gekenmerkt door voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw moderne gasketel. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.350 en €7.400 bij een verwarmingsmonteur uit Huizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-huizen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is initieel een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Middels interessante subsidies haal jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €6800. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €1900. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door diverse zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €26100Hoge subsidie, erg duur
Water-water€13700 – €23000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3550 – €7150Zeer betaalbaar
Lucht-water€4400 – €6075Laagdrempelig, verbruikt veel stroom
Hybride€2300 – €5400Zeer betaalbaar

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Huizen verbruikt grofweg 1410 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar ligt tussen de €230 tot €400. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €175 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1075m3€683
Buitenlucht2400kWh€451€232
Bodemwarmte2075kWh€314€369
Hybride1300 kWh + 600 M3€485€198

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Huizen?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een aantalvereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Huizen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening in de regio Huizen. Het gaat om een interessante lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.huizen.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Huizen. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €925 en kunnen oplopen tot €1500. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Huizen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op plusminus €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze zo’n €1575.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal zo’n €2475.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
InventumEcolution Combi50 ALL-E Ready2 KW€1500,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC200VSA+ Climate kit PAC 32KW13 KW€2600,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-E-AC 221.C1310 KW€2300,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een optimaal leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Huizen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Dan weet je zeker dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie betekent een aangenaam leefklimaat zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit de verwarming en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Oude Dorp, Westereng, Buitenwijken, Erica en Tafelberg, Staatslieden en Componistenbuurt, Havengebied, Zenderwijk en Bovenweg, Stad en Lande, Huizermaat West en Zuid, Huizermaat Noord, Bijvanck, Bovenmaten, Hogemaat.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!