Warmtepomp Naarden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Naarden? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een zuinige en verantwoorde methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en de besparing loopt op tot €285,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval krijg je een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met verscheidene randvoorwaarden. Hierna lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Naarden.
warmtepomp-installateur-1411

 • Goed voor het milieu
 • Kan woning ook koelen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Veilige en regelbare warmte
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1411
Netnummer035 (+3135)
Gas-gebruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Naarden

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Je hebt keuze uit honderden onderdelen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Naarden kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter bestudeert jouw woning en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Naarden? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van deze pagina tref je waardevolle warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1411).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem neemt energie uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hieronder vind je veelzijdige info met betrekking tot actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Naarden kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de potentiële besparing ligt op €215,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €3.800 en €23.400. We spreken over vier verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk apparaat heeft weer individuele gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw moderne CV-ketel. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.425 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Naarden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-naarden

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Via een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €6500. Het hybride systeem is er vanaf €2900. De uiteindelijke investering wordt bepaald door meerdere randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €27100Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€16700 – €20400Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5350 – €6400Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5100 – €6050Koelende functie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2900 – €6550Ook voor oudere woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Naarden gebruikt ongeveer 1670 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing vinden we terug tussen de €265 tot €350. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €185 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1225m3€679
Buitenlucht2550kWh€475€204
Bodemwarmte1950kWh€340€340
Hybride1600 kWh + 350 M3€509€170

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Naarden?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat vereisten: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie sluit je aan op jouw normale CV-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Gooise Meren?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan hebben we de unieke groene lening via de gemeente Gooise Meren. Het gaat om een interessante lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.gooisemeren.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Naarden. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €850 tot doorgaans €3000. Interesse naar de maximale subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Naarden (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) moet je rekenen op grofweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1700.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij zo’n €2500.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
AermecNRK028048 KW€5950,-
iDMTERRA ML 8-13; 81030112 KW€2500,-
Western AirconditioningCORE 3244 KW€6200,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een gezonde leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Naarden aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo voorkom je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie draait uit op een optimaal klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Bussum Centrum, Brediuskwartier, Eng, Spiegel, Muiden, Naarden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!