Warmtepomp s-Heer Hendrikskinderen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in s-Heer Hendrikskinderen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een voordelige en milieuvriendelijke methode om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €265,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verschillende aspecten. Hierna tref je bruikbare info over een warmtepomp kopen in s-Heer Hendrikskinderen.
warmtepomp-installateur-4472

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Weinig onderhoud
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4472
Netnummer0113 (+31113)
Gasgebruik M31190 M3
Stroomgebruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energiekosten€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in s-Heer Hendrikskinderen

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. We onderscheiden verscheidene versies. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in s-Heer Hendrikskinderen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter checkt grondig het verblijf en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in s-Heer Hendrikskinderen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met onze tool doorzoek je veelzijdige leveranciers en installateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4472).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. In een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Onderstaand lees jij bruikbare aanbevelingen m.b.t. populaire warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in s-Heer Hendrikskinderen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €260,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €4.900 en €17.400. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elk type installatie heeft zijn eigen kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel. Een betaalbare manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.325 en €6.775 bij een verwarmingsmonteur uit s-Heer Hendrikskinderen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-s-heer-hendrikskinderen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent flink lagere energiekosten. Via een interessante subsidie heb je een snelle terugverdientijd. 0koop je al vanaf €7000. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2000. De eindfactuur wordt mede bepaald door diverse factoren zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €24300Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€15900 – €23500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3850 – €6450Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5400 – €7000Lage installatiekosten, hoog energiegebruik
Hybride€2825 – €5850Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in s-Heer Hendrikskinderen verbruikt om en nabij 1190 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energie aanbieder als Greenchoice of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar schatten we op €215 tot €350. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €160 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1175m3€701
Buitenlucht2375kWh€484€217
Bodemwarmte1725kWh€343€358
Hybride1475 kWh + 525 M3€519€182

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in s-Heer Hendrikskinderen?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er zijn enkele van deze eisen: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Goes?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? In dat geval kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening in de regio Goes. We hebben het over een een speciaal soort lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.goes.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, in algemene zin is er de ISDE-subsidie s-Heer Hendrikskinderen. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €600 tot ongeveer €1850. Informeren naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming s-Heer Hendrikskinderen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergoeden ze zo’n €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op ong. €1750.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij grofweg €2425.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€200, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Carrier61WG04552 KW€7000,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW80VAA + EHST20C-VM2C9 KW€2200,-
Austria EmailHotwater heatpump WPA 303 ECO0 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een optimaal klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice s-Heer Hendrikskinderen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren mondt uit in een gezond klimaat in huis zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Goes, Wilhelminadorp, Kloetinge, Kattendijke, ‘s-Heer-Arendskerke, Eindewege, ‘s-Heer-Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk, Oud-Sabbinge.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!