Warmtepomp Kattendijke

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Kattendijke? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een voordelige en milieuvriendelijke methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €310,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verschillende variabelen. Op ons warmtepomp-portaal vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Kattendijke.
warmtepomp-installateur-4474

 • Groene investering
 • Constante verwarming
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Veilige oplossing
 • Hoge subsidie

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4474
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Kattendijke

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Het aanbod omslaat honderden versies. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kattendijke kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Kattendijke? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van deze pagina ontdek je zonder problemen verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4474).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn type huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie neemt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. Hierna ontdek je praktische aanbevelingen inzake actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Kattendijke kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €225,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.600 en €23.000. We noemen hieronder vier verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel op gas. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.600 en €4.000 bij een verwarmingsmonteur uit Kattendijke (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kattendijke

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is initieel best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het betekent een fors lagere energierekening. Geholpen door de hoge subsidie haal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €6100. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2400. De totaalprijs wordt vastgesteld door verschillende variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €27300Geen geluid, hoge investering
Water-water€13000 – €25000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3700 – €6075Relatief voordelig
Lucht-water€3950 – €6300Laagdrempelig, neemt ruimte buiten in
Hybride€2150 – €6400Interessante prijzen

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Kattendijke consumeert om en nabij 1190 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing fluctueert tussen de €205 tot €360. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €200 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€702
Buitenlucht2550kWh€491€211
Bodemwarmte1650kWh€351€351
Hybride1425 kWh + 600 M3€527€176

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als lucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Kattendijke?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat mitsen en maren: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Goes?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening van je gemeente Goes. Het gaat om een speciaal soort lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.goes.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Kattendijke. De omvang van de subsidie komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €625 en lopen op tot wel €3300. Interesse hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Kattendijke (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) krijg je ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze ong. €1975.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf plusminus €2100.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Carrier61WG045 met pompen52 KW€7000,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW112YAA + ERST20C-VM2C12 KW€2500,-
Austria EmailExplorer EVO 200 (WT)0 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een prettig leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Kattendijke aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende vermijd je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren betekent een gezond leefklimaat zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Goes, Wilhelminadorp, Kloetinge, Kattendijke, ‘s-Heer-Arendskerke, Eindewege, ‘s-Heer-Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk, Oud-Sabbinge.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!