Warmtepomp s-Heer Arendskerke

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in s-Heer Arendskerke? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem haalt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een economische en ecologische manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en je bespaart al snel €205,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met een aantal verschillende facetten. Verderop check jij meer info over een warmtepomp kopen in s-Heer Arendskerke.
warmtepomp-installateur-4458

 • Milieubewuste keuze
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Veel keuze in leveranciers
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Royale subsidies

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode-regio4458
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomgebruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energiekosten€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in s-Heer Arendskerke

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met verschillende toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in s-Heer Arendskerke kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter onderzoekt het verblijf en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in s-Heer Arendskerke? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door warmtepomprevolutie.nl lees jij veelzijdige warmtepomp installateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4458).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. In het volgende stukje doorzoek je handige raadgeving die gaan over de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in s-Heer Arendskerke heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €4.000 en €24.100. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten producten. Het echte verschil is de energietoevoer. Elk type installatie heeft weer individuele voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.275 en €5.600 bij een verwarmingsmonteur uit s-Heer Arendskerke (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-s-heer-arendskerke

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het resulteert in een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van interessante subsidies realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp koop je al vanaf €7100. Een hybride variant is al op de markt vanaf €3000. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door diverse onderdelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €23900Hoge besparing, hoge investering
Water-water€15200 – €21400Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4350 – €6475Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4450 – €6025Goedkoop, maakt relatief veel geluid
Hybride€2000 – €5300Eenvoudig aan te sluiten

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in s-Heer Arendskerke gebruikt circa 1190 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energieleverancier als Energiedirect of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing schatten we op €230 tot €345. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €165 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1250m3€699
Buitenlucht2500kWh€468€231
Bodemwarmte1700kWh€329€370
Hybride1550 kWh + 375 M3€503€196

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in s-Heer Arendskerke?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden een stuk of wat vereisten: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Hij werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Goes?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan hebben we de erkende groene lening via jouw gemeente Goes. Het betreft een aantrekkelijke lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.goes.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie s-Heer Arendskerke. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €750 tot doorgaans €1800. Informeren naar de actuele subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming s-Heer Arendskerke (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) verstrekken ze pakweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1800.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal ong. €2275.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€125, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Carrier61WG04047 KW€6500,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW100YAA + EHST20C-VM2C9 KW€2200,-
Austria EmailHotwater heatpump WPA 450 E-LF0 KW€1250,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een optimaal leefklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice s-Heer Arendskerke aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren betekent een prettig klimaat in huis zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik heeft te maken met de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Goes, Wilhelminadorp, Kloetinge, Kattendijke, ‘s-Heer-Arendskerke, Eindewege, ‘s-Heer-Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk, Oud-Sabbinge.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!