Warmtepomp Wilhelminadorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Wilhelminadorp? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp haalt warmte uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een zuinige en ecologische methode om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €215,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met meerdere aspecten. Op ons warmtepomp-portaal vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Wilhelminadorp.
warmtepomp-installateur-4475

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Constante verwarming van de woning
 • Combineren met zonnepanelen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode-regio4475
Netnummer0113 (+31113)
Gas-gebruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energiekosten€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Wilhelminadorp

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er is keuze uit diverse toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wilhelminadorp kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig het verblijf en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Wilhelminadorp? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels onze tool vergelijk jij snel de beste installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4475).
 2. Specificeer de woning. Onder andere categorie woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 7 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp onttrekt energie uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Hierna check je praktische info m.b.t. de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Wilhelminadorp heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €310,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €3.800 en €15.700. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elke leverancier wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld beslaat dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.825 en €4.250 bij een verwarmingsmonteur uit Wilhelminadorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wilhelminadorp

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is initieel best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het betekent een significant lagere energierekening. D.m.v. aantrekkelijk subsidies heb jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €7300. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2900. De totaalprijs kan men berekenen met meerdere onderdelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €24200Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€15000 – €20400Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3600 – €6125Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4850 – €7300Ruimte subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2850 – €6100Zeer betaalbaar

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Wilhelminadorp verbruikt plusminus 1190 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Greenchoice of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing fluctueert tussen de €230 tot €315. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €140 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1050m3€703
Buitenlucht2300kWh€457€246
Bodemwarmte1800kWh€316€387
Hybride1425 kWh + 450 M3€492€211

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wilhelminadorp?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. We noemen enkele vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat sluit je aan op jouw huidige gasketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Goes?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening bij de gemeenten Goes. Dit is een speciale lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.goes.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, veelal is er de ISDE-subsidie Wilhelminadorp. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €575 tot doorgaans €2900. Benieuwd naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Wilhelminadorp (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1875.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij ong. €2325.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Carrier61WG05064 KW€8200,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW80VAA + ERSC-VM2C9 KW€2200,-
Austria EmailExplorer EVO 270 (WT)0 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een prettig klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Wilhelminadorp aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn dakisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat stroom nodig. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Goes, Wilhelminadorp, Kloetinge, Kattendijke, ‘s-Heer-Arendskerke, Eindewege, ‘s-Heer-Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk, Oud-Sabbinge.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!