Warmtepomp Wolphaartsdijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Wolphaartsdijk? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een economische en ecologische benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €210,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door diverse facetten. Op onze website check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Wolphaartsdijk.
warmtepomp-installateur-4470

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Kan ook werken als airco
 • Diverse erkende installateurs
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4470
Netnummer0113 (+31113)
Gas-gebruik M31190 M3
Stroom-gebruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energiekosten€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Wolphaartsdijk

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Je vindt tientallen producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wolphaartsdijk kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter onderzoekt de woning en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Wolphaartsdijk? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via onze vergelijker vergelijk jij waardevolle erkende installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4470).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type en leeftijd woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem neemt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand vind je accurate gegevens over alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Wolphaartsdijk heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart al snel €325,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €3.900 en €14.800. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elk apparaat heeft weer individuele voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.275 en €5.700 bij een verwarmingsmonteur uit Wolphaartsdijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wolphaartsdijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Gelukkig, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van actuele subsidies behaal je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €6300. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2100. De factuur kan men berekenen met velerlei variabelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €24100Hoog rendement, erg duur
Water-water€16500 – €22000Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4500 – €6450Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4950 – €6700Goedkoop, vraagt veel stroom
Hybride€2425 – €6400Ook voor oudere woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Wolphaartsdijk gebruikt plusminus 1190 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Engie of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar schatten we op €210 tot €330. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €170 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1100m3€700
Buitenlucht2500kWh€476€224
Bodemwarmte1725kWh€336€364
Hybride1600 kWh + 350 M3€511€189

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. lucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Wolphaartsdijk?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Standaard zijn er een stuk of wat eisen: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Goes?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je kiezen voor de duurzame groene lening via de gemeente Goes. Het is een tijdelijke lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.goes.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Wolphaartsdijk. Hoeveel je krijgt komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €925 tot doorgaans €1850. Interesse naar de mei 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Wolphaartsdijk (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: de installatie is nieuw, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze pakweg €1725.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij circa €2050.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€150, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Carrier61WG040 met pompen46 KW€6400,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW80VAA + ERST20C-VM2C9 KW€2200,-
Austria EmailHotwater heatpump WPA 303 E-LF0 KW€1250,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een comfortabel wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Wolphaartsdijk aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie draait uit op een prettig leefklimaat zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Goes, Wilhelminadorp, Kloetinge, Kattendijke, ‘s-Heer-Arendskerke, Eindewege, ‘s-Heer-Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk, Oud-Sabbinge.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!