Warmtepomp Hulten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Hulten? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een economische en duurzame manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan krijg je een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van diverse factoren. Als je iets verders scrollt ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Hulten.
warmtepomp-installateur-5125

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • In de zomer een koelende functie
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Gemakkelijke installatie
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode-regio5125
Netnummer0161 (+31161)
Gasgebruik M31370 M3
Stroomgebruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hulten

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Je vindt velerlei oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hulten kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Hulten? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van onze tool tref je snel en eenvoudig erkende installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5125).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Verderop tref jij uitgebreide aanbevelingen met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Hulten kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.200 en €15.300. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elke pomp heeft zijn eigen voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.575 en €4.250 bij een verwarmingsmonteur uit Hulten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hulten

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert veel lagere gaskosten. D.m.v. een zeer aantrekkelijke subsidie behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €7900. Een hybride variant kan je laten installeren voor €2200. Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels verschillende aspecten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €26600Hoge besparing, prijzig
Water-water€17000 – €22400Beste rendement
Lucht-lucht€5400 – €7400Relatief voordelig
Lucht-water€5050 – €7300Kan ook koelen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2700 – €6650Goed voor EPC waarde

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Hulten verbruikt om en nabij 1370 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing ligt tussen de €235 tot €370. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €125 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1225m3€731
Buitenlucht2450kWh€497€234
Bodemwarmte1950kWh€351€380
Hybride1475 kWh + 475 M3€534€197

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als ventilatielucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Hulten?

Niet alle huizen zijn even interessant. Er zijn een paar vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie is actief naast jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Gilze en Rijen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval kan je profiteren van een speciale groene lening in de regio Gilze en Rijen. Het is een unieke lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.gilzerijen.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Hulten. De omvang van de subsidie komt tot stand door model en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €950 en kunnen oplopen tot €3500. Interesse naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hulten (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op grofweg €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij ongeveer €2300.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimavenetaNX-N /CA 0152P30 KW€4150,-
NefitEnviLine A/W Monoblock 7.0 B-S7 KW€2000,-
CIATAQUACIAT ILD 180A28 KW€3800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een prettig binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Hulten aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor vermijd je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren resulteert in een comfortabel binnenklimaat zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van stroom. De gevraagde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Rijen, Gilze, Molenschot, Hulten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!