Warmtepomp Haaren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Haaren? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie benut de energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een voordelige en duurzame benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €205,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval heb je recht op een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen meerdere aspecten. In het volgende kopje vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Haaren.
warmtepomp-installateur-5076

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Veilige manier van verwarmen
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5076
Netnummer0411 (+31411)
Gasgebruik M31700 M3
Stroom-gebruik kWh3680 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Haaren

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden verscheidene installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haaren biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert jouw huis en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Haaren? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van onze tool lees je waardevolle de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5076).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. In een week volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat neemt warmte uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. In het volgende stukje ontdek je handige toelichtingen ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Haaren kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en je profiteert van een besparing tot wel €205,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.100 en €18.200. We differentiëren 4 verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elk type installatie heeft weer individuele kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut warmte van het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.675 en €5.700 bij een verwarmingsmonteur uit Haaren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haaren

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het draait uit op veel minder stookkosten. D.m.v. ISDE subsidie heb jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €7300. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2900. De factuur wordt bepaald door velerlei onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €25900Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€17200 – €24300Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3650 – €7000Lage aanschafprijs
Lucht-water€3800 – €6950Goedkoop, hoog stroomgebruik
Hybride€2125 – €5250Ook voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Haaren verbruikt grofweg 1700 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een leverancier als Greenchoice of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar schatten we op €260 tot €325. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €130 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1225m3€722
Buitenlucht2650kWh€505€217
Bodemwarmte1625kWh€361€361
Hybride1400 kWh + 600 M3€542€181

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als lucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Haaren?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden een paar voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat werkt samen met jouw normale CV-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Haaren?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval kan jij gebruik maken van een speciale groene lening in de gemeente Haaren. We hebben het over een een speciale lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.haaren.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Haaren. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €850 tot ongeveer €3400. Benieuwd naar de actuele subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Haaren (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) krijg je ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze plusminus €1775.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf ong. €2125.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€275, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
iDMTERRA SW 50 Max H; 81037269 KW€8700,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW160 YHA + ERSE-MEC11 KW€2400,-
VaillantgeoTHERM VWS 104/3 (0010009081)13 KW€3100,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Verderop komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Haaren aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor weet je zeker dat gewonnen warmte verloren gaat. Een solide isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren mondt uit in een gezond klimaat in huis zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel stroom nodig. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Haaren, Helvoirt, Esch, Biezenmortel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente