Warmtepomp Dongen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Dongen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem haalt energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €265,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal factoren. Op warmtepomprevolutie.nl vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Dongen.
warmtepomp-installateur-5101

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Kan het huis ook koelen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hogere woningwaarde
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDongen
Postcode5101
Netnummer0162 (+31162)
Gasgebruik M31380 M3
Stroom-verbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Dongen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit meerdere versies. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dongen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter analyseert het huis en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Dongen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door de warmtepomp-vergelijker lees jij bruikbare (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5101).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Na uiterlijk een week volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp neemt energie uit uit de lucht of het water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna check jij praktische raadgeving m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Dongen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je bespaart al snel €220,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.400 en €10.700. We differentiëren 4 verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elke vorm heeft weer individuele eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel. Een betaalbare oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.475 en €6.650 bij een verwarmingsmonteur uit Dongen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dongen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar, het mondt uit in veel minder stookkosten. Met behulp van de huidige subsidies krijg je een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €8000. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2800. De factuur komt tot stand door specifieke facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €27200Passief koelen, dure installatie
Water-water€16400 – €24900Koelende functie
Lucht-lucht€4000 – €6675Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5250 – €6700Krachtige oplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2725 – €5150Geschikt voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Dongen verbruikt grofweg 1380 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een energie aanbieder als Budget Energie of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing ligt tussen de €215 tot €315. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €200 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1225m3€711
Buitenlucht2300kWh€462€249
Bodemwarmte1950kWh€320€391
Hybride1350 kWh + 525 M3€498€213

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Dongen?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden een aantalzaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Dongen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval hebben we de erkende groene lening via jouw gemeente Dongen. We hebben het over een een speciaal soort lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.dongen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Dongen. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €750 en kunnen oplopen tot €1950. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Dongen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze grofweg €1700.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij ong. €2025.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
iDMTERRA SW 9; 81033310 KW€2800,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-HW112 YHA + TSA-100011 KW€2400,-
VaillantflexoTHERM VWF 197/4 (0010016681)23 KW€4100,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een gezond leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Dongen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier vermijd je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren draait uit op een gezonde leefomgeving zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar sluit je aan op stroom. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Dongen, ’s Gravenmoer.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente