Warmtepomp Molenschot

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Molenschot? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een efficiënte en duurzame wijze om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €240,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van diverse facetten. Hierna vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Molenschot.
warmtepomp-installateur-5124

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Snel terugverdiend

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode-regio5124
Netnummer0161 (+31161)
Gasgebruik M31370 M3
Stroom-verbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Molenschot

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden flink wat installaties. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Molenschot kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Molenschot? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van onze website lees jij snel leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5124).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Hieronder vind jij toepasbare informatie m.b.t. de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Molenschot kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €255,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.500 en €11.700. We differentiëren vier verschillende type modellen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke installatie heeft zijn eigen kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw huidige CV-ketel. Een prima manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.500 en €4.450 bij een verwarmingsmonteur uit Molenschot (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-molenschot

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Gelukkig, het draait uit op een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €8000. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2500. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door verschillende onderwerpen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €24300Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€17800 – €23800Beste rendement
Lucht-lucht€3800 – €6400Redelijk betaalbaar
Lucht-water€3550 – €7100Goedkoop, buitenunit maakt geluid
Hybride€2500 – €6650Hoge subsidie

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Molenschot gebruikt om en nabij 1370 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing varieert van €235 tot €310. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €170 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€730
Buitenlucht2675kWh€489€241
Bodemwarmte1875kWh€343€387
Hybride1600 kWh + 500 M3€526€204

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als ventilatielucht of uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Molenschot?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden een aantalvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Gilze en Rijen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de erkende groene lening van je gemeente Gilze en Rijen. Het is een unieke lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.gilzerijen.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Molenschot. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €750 tot doorgaans €1500. Informeren naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Molenschot (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) vergeven ze om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze plusminus €1650.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij plusminus €2375.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClimavenetaNX-N /LN-K 0152P27 KW€3850,-
NefitEnviLine A/W Monoblock 5.0 B-S5 KW€1800,-
CIATAQUACIAT ILD 150A27 KW€3700,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een gezond leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Molenschot aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo weet je zeker dat gewonnen warmte verloren gaat. Een solide isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar werken op basis van elektriciteit. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Rijen, Gilze, Molenschot, Hulten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!