Warmtepomp Oisterwijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Oisterwijk? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een voordelige en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €330,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van verscheidene variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl check jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Oisterwijk.
warmtepomp-installateur-5061

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Meer leefcomfort
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Veilige oplossing
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Postcode5061
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31580 M3
Stroom-verbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oisterwijk

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit fors wat producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oisterwijk kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Oisterwijk? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij warmtepomprevolutie.nl lees jij waardevolle leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5061).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Bijgaand tref je actuele details die gaan over actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Oisterwijk kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €325,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €6.400 en €14.600. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elk systeem wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.725 en €4.075 bij een verwarmingsmonteur uit Oisterwijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oisterwijk

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het resulteert in veel minder stookkosten. Geholpen door actuele subsidies profiteer je van een interessante terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €5500. Een hybride opstelling koop je al vanaf €3400. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend a.d.h.v. meerdere variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €27000Veel vermogen, hoge investering
Water-water€16800 – €23800Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4900 – €6925Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3600 – €6825Totaaloplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2525 – €6650Iedereen kan hier van profiteren

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Oisterwijk verbruikt pakweg 1580 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een leverancier van energie als Budget Energie of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar schatten we op €255 tot €395. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €135 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1225m3€736
Buitenlucht2650kWh€486€250
Bodemwarmte1625kWh€339€397
Hybride1500 kWh + 375 M3€523€213

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als lucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Oisterwijk?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren meerdere vereisten: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp is een aanvulling op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Oisterwijk?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de duurzame groene lening via jouw gemeente Oisterwijk. Het is een speciaal soort lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.oisterwijk.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Oisterwijk. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €550 tot maar liefst €3950. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oisterwijk (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op plusminus €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze ongeveer €1600.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij circa €2075.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€100, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
ImmergasMagis Combo 55 KW€1800,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75VAA + EHSD-VM2C6 KW€1900,-
VaillantflexoTHERM VWF 157/4 + VWW 19/4 SI (0010016680)19 KW€3700,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een gezond klimaat in huis. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Oisterwijk aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo verhinder je dat gewonnen warmte verloren gaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren leidt tot een aangenaam wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Verspr.h. westen en noorden Moerg., Pannenschuur, Heukelom, Buitengebied (Zuid), Omgeving Vinkenberg / Heuvelstraat, Omgeving George Perklaan, Centrum Moergestel, ’t Westend / ’t Seuverick, Bunders / Levenskerk, Buitengebied Kerkhoven, Aterhoef / Klompven, Omgeving Industrieterrein, Centrum Oisterwijk, Verspr.h. oosten en zuiden Moerg., Omgeving Broekzijde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente