Warmtepomp Rijen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Rijen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een zuinige en milieuvriendelijke methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart al snel €205,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval profiteer je van een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende elementen. Op ons warmtepomp-portaal lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Rijen.
warmtepomp-installateur-5121

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Veel keuze in leveranciers
 • Gemakkelijke installatie
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcodegebied5121
Netnummer0161 (+31161)
Gas-gebruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Rijen

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn verscheidene systemen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rijen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Rijen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van deze pagina ontdek jij vandaag nog installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5121).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type woning, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje lees jij samengestelde details over alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Rijen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €295,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.600 en €22.600. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elke merk wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.900 en €5.400 bij een verwarmingsmonteur uit Rijen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rijen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar, het draait uit op veel lagere gaskosten. Door middel van de hoge subsidie behaal je een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €5700. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2900. De uiteindelijke rekening is afhankelijk van specifieke variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €24000Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€13100 – €25000Koelende functie
Lucht-lucht€3900 – €7050Kan ook als airco werken
Lucht-water€5200 – €6000Aansluitbaar op CV, hoog energiegebruik
Hybride€2625 – €5500Combinatiesysteem

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Rijen verbruikt ongeveer 1370 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een energiemaatschappij als Budget Energie of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €220 tot €370. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €140 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1125m3€729
Buitenlucht2300kWh€481€248
Bodemwarmte1850kWh€335€394
Hybride1400 kWh + 550 M3€518€211

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Rijen?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele vereisten: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Gilze en Rijen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening bij gemeente Gilze en Rijen. Het betreft een unieke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.gilzerijen.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Rijen. De omvang van de subsidie hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €750 tot plusminus €1650. Interesse naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Rijen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze ong. €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1650.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal pakweg €2000.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€300, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimavenetaNX-N /K 0152P27 KW€3850,-
NefitEnviLine A/W Monoblock 17 E-T12 KW€2500,-
CIATEREBA 15HT8 KW€2100,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Rijen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zodoende mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Grondige isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie zorgt voor een optimaal leefklimaat zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken komt voort uit de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Rijen, Gilze, Molenschot, Hulten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!