Warmtepomp Hilvarenbeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Hilvarenbeek? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een zuinige en duurzame wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en je bespaart al snel €325,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen meerdere aspecten. In het volgende kopje tref je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hilvarenbeek.
warmtepomp-installateur-5081

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Relatief weinig onderhoud
 • Veel geld besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5081
Netnummer013 (+3113)
Gas-verbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hilvarenbeek

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit fors wat systemen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hilvarenbeek kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Hilvarenbeek? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Dankzij warmtepomprevolutie.nl doorzoek je zonder moeite (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5081).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je actuele info aangaande actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Hilvarenbeek heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je bespaart al snel €270,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.100 en €20.300. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke merk heeft zijn eigen plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.375 en €6.525 bij een verwarmingsmonteur uit Hilvarenbeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hilvarenbeek

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het leidt tot veel lagere gaskosten. Dankzij een flinke subsidie krijg je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €5900. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €2300. De uiteindelijke rekening wordt bepaald door diverse zaken als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €26200Hoog rendement, relatief duur
Water-water€17900 – €22500Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3950 – €6450Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5050 – €7000Gemakkelijk plaatsen, neemt ruimte buiten in
Hybride€2700 – €5750Snelle terugverdientijd

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Hilvarenbeek gebruikt plusminus 1650 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een maatschappij als Energiedirect of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar schatten we op €230 tot €305. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €125 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1250m3€727
Buitenlucht2500kWh€502€225
Bodemwarmte1900kWh€356€371
Hybride1350 kWh + 400 M3€538€189

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hilvarenbeek?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een aantalzaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Hilvarenbeek?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor een speciale groene lening van je gemeente Hilvarenbeek. Het is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.hilvarenbeek.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Hilvarenbeek. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €700 en kunnen oplopen tot €2550. Interesse naar de huidige subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Hilvarenbeek (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) verstrekken ze ongeveer €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze circa €1875.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij plusminus €2450.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€300, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ImmergasAudax top 8 ErP5 KW€1800,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW50 VKA + TSA-10004 KW€1700,-
VaillantgeoTHERM VWS 171/3 (0010009072)20 KW€3800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een optimale leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Hilvarenbeek aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier zorg je dat gewonnen warmte verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie betekent een gezond klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Hilvarenbeek, Esbeek, Biest-Houtakker, Diessen, Haghorst.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente