Warmtepomp Gilze

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Gilze? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een zuinige en duurzame methode om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en je bespaart al snel €175,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval krijg je een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende variabelen. In het volgende kopje tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Gilze.
warmtepomp-installateur-5126

 • Vermindering Milieu-impact
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Toekomstbestendig
 • Waardevermeerdering huis
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5126
Netnummer0161 (+31161)
Gas-gebruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Gilze

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat fors wat producten. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gilze biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert de woning en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Gilze? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van onze vergelijker doorzoek jij binnen enkele minuten leveranciers en installateurs uit jouw streek. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5126).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. In een week krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. Verderop doorzoek je accurate toelichtingen inzake de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Gilze heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en het bespaart flink geld, tot wel €285,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.800 en €11.100. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elk type installatie heeft weer individuele pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans gaat dit vaak over een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.100 en €5.450 bij een verwarmingsmonteur uit Gilze (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gilze

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot flink lagere energiekosten. Door middel van ISDE subsidie behaal je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €6900. Een hybride opstelling is er vanaf €2900. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op meerdere variabelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €24300Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€15400 – €24200Koelende functie
Lucht-lucht€5450 – €7200Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5300 – €7450Goedkope installatie, verbruikt veel stroom
Hybride€2800 – €5600Snelle terugverdientijd

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Gilze verbruikt ong. 1370 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een leverancier als Energiedirect of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €230 tot €310. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €145 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1125m3€732
Buitenlucht2375kWh€505€227
Bodemwarmte1900kWh€359€373
Hybride1350 kWh + 575 M3€542€190

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Gilze?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Hiervoor gelden verschillende randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw normale gasketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Gilze en Rijen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? Dan kan je profiteren van de erkende groene lening van je gemeente Gilze en Rijen. Kort gezegd een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.gilzerijen.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Gilze. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €975 tot maar liefst €1650. Interesse naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Gilze (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op grofweg €1600.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2175.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€200, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClimavenetaNX-N /LN-CA 0152P30 KW€4150,-
NefitEnviLine A/W Monoblock 9.0 B-S7 KW€2000,-
CIATAQUACIAT ILD 200A33 KW€4450,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een gezond binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Gilze aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo voorkom je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Goede isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren resulteert in een optimaal klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Rijen, Gilze, Molenschot, Hulten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!